2a divisió A

Raons per il·lusionar-se

Nàstic. L'equip grana mostra la seva versió més solvent, s'imposa al Numància amb un gol d'Achille Emana tot just en l'inici de la segona part i aferma la seva candidatura a l'ascens

Ara sí. La prudència es pot abandonar. Amb la barrera dels 50 punts superada i l'equip segon –almenys fins que no hagi jugat l'Alavés–, el Nàstic pot il·lusionar-se. Això és el que indiquen la situació en la classificació, els números, i, sobretot, les sensacions que desprèn el bloc de Vicente Moreno. Ahir, davant un rival exigent com el Numància, els grana van exhibir una bona quantitat de recursos, sobretot una lectura intel·ligent del joc i una capacitat de sofriment que en altres ocasions havia faltat, i en va fer prou amb un gol d'Emana tot just després de la represa per sumar tres puntets més i afermar-se entre els candidats a l'ascens. Ah, i si tot això no fos suficient, el Leganés va empatar a casa i el líder és ara més aprop. Cap dels 6.893 aficionats que van acostar-se al Nou Estadi va penedir-se'n. El Nàstic i el Numància van oferir un bon espectacle en el primer temps. D'especular, res de res. Cadascú amb les seves armes, però tots dos van buscar sense complexos la porteria rival. Els grana tocant i tocant, i aprofitant també les incursions elèctriques de Jean Luc i Naranjo; i els sorians, en fogonades directes, buscant agafar desprevinguda la rereguarda local. En els primers vint minuts, de fet, qui va acaparar el perill va ser el Numància. Els de Jagoba Arrasate, això sí, van topar amb un Reina segur com gairebé sempre. Només el van batre després d'un córner, però la pilota havia sortit abans no rematés Pablo Valcarce i el col·legiat va invalidar la jugada (15'). A poc a poc, els tarragonins van agafar les regnes del partit i, amb un joc elaborat que s'agraeix en la molts cops tediosa segona A, van fer treballar de valent els sorians. Naranjo, Muñiz i Pablo Marí –amb el cap– van posar a prova Juan Pablo, sempre solvent. L'ocasió més clara, però, va arribar poc abans del descans (41'), amb una canonada d'Emana des de la frontal que va topar amb la fusta. La pilota va sortir disparada i Naranjo se la va trobar a sobre. Tot i això, va estar a punt de batre el sentinella visitant. Va faltar que la porteria mesures uns quants centímetres més.
El Nàstic va per feina
L'inici de la segona part no hauria pogut ser més dolç per a la parròquia tarragonina. I és que, quan s'havien jugat un parell de minuts, el seu equip va obrir la llauna. Una bona acció per la banda esquerra iniciada per Lobato i conduïda per Naranjo, va acabar amb una rematada a plaer d'Achille Emana, que, sol com un mussol, no va fallar davant Juan Pablo. L'1-0 va precedir uns minuts força bojos. Poc després, Iago Bouzón gairebé sorprèn Juan Pablo amb una rematada després d'un córner, però el porter va blocar. L'ocasió més clara, això sí, va tenir-la el Numància en el 53'. Nacho li va guanyar la partida a Mossa en una acció directa, va superar Reina i, quan la pilota ja estava a punt de creuar la línia de gol, va aparèixer el mateix Mossa per esmenar la manca de contundència inicial i evitar l'empat amb un peu salvador. La tendència que havia agafat el partit era perillosa per al Nàstic, i va ser en aquell moment quan els grana van treure el caràcter d'equip destinat a fer grans coses i van posar el punt de pausa necessari per evitar ensurts. El Numància ho intentava amb possessió però sense profunditat, mentre els de Vicente Moreno, en accions directes d'Emana i Naranjo, podrien haver sentenciar. Al final, però, no va fer falta el segon gol per aconseguir tres punts d'or i canviar de fase. A Tarragona ja no es parla de somnis, es parla d'il·lusions.

NÀSTIC1
NUMÀNCIA0

NÀSTIC: Reina; Suzuki, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa; Jean Luc (Aníbal, 66'), Tejera, Juan Muñiz (Xavi Molina, 56'), Lobato (Xisco Muñoz, 88'); Emana i Naranjo. NUMÀNCIA: Juan Pablo; Medina, Orfila, Juanma (Julio Álvarez, 77'), Luis Valcarce; Nacho, Pedraza, Íñigo Pérez, Vicente (Concha, 71'); Pablo Valcarce i Alex Alegría (Dalmau, 71'). GOLS: 1-0 (47') Emana. ÀRBITRE: Alberola Rojas (col·legi manxec). T.G.: als locals Tejera i Naranjo. T.V.: al visitant Pablo Valcarce (93'), doble amonestació. PÚBLIC: 6.893 espectadors.