Girona

Una lliçó per alçar la veu

Actuació d'alt nivell del Girona, que calca el resultat de l'anterior visita a La Romareda i fa un cop d'efecte per enganxar-se a la lluita per jugar el ‘play-off'

L'equip va encarrilar el partit amb dos gols i l'expulsió d'un rival en poc més de mitja hora i va saber contenir la breu fase de setge local, resolta per Becerra

El debat entre la imatge i els punts sol decantar-se cap a la classificació, especialment quan les competicions estan ja força madures. I el Girona, que fa temps que carbura a unes prestacions molt millors que les dels primers mesos, havia trobat a faltar resultats que s'adiguessin als mèrits de les dues últimes setmanes. A La Romareda, hi va ser tot. El dia que tenia l'amenaça de perdre de vista la zona noble, l'equip de Pablo Machín va fer un cop d'efecte i va deixar molt clar que no se l'ha d'excloure de cap manera de la sèrie –llarguíssima, encara– d'aspirants. Amb contundència, seriositat i fiabilitat, els gironins es van desfer del Saragossa, que ara tenen a només dos punts i amb el goal average a favor, amb un resultat tan cridaner com el que havia aconseguit en l'anterior visita, en l'anada del play-off. Imatge, punts i molta confiança per a un equip que, tot i que encara veu molts rivals al davant, té moltes coses a dir en aquesta lliga. Queden 33 punts en joc, i a tres no només hi ha el sisè, sinó també el cinquè, l'Osasuna, que diumenge visita Montilivi.

Els amos de tot

El començament de partit del Girona ja va ser prometedor, perquè l'equip de Machín va tenir molta més pilota i més control només de començar. Els gironins havien executat tres córners sense que el Saragossa hagués trepitjat el camp contrari. I quan es començava a intuir que els locals es podien despertar, va arribar la primera garrotada visitant. En el cinquè servei de cantonada, va arribar el premi a la insistència (22'), amb una acció de murri de Jaime Mata, el més atent a recollir una mena d'assistència, probablement involuntària, de Lejeune amb el pit. Sense gaire temps per pair-ho, el Saragossa es va endur un altre cop baix. Aquest se'l va provocar directament, perquè Cabrera va perdre els papers i va fer una entrada sense sentit amb els dos peus per davant a Eloi al cercle central. Al migcampista, que es va espantar perquè temia haver rebut del genoll, li van quedar els tacs marcats a la cuixa, però va poder continuar. Al central uruguaià li va costar la vermella directa (27'). El camí es començava a aplanar per al Girona, que no patia gens al darrere i, amb el rival descol·locat i desballestat, trobava molts espais. De fet, Jaime Mata va arrencar un parell de cops des del mig del camp, ben habilitat per Borja García i Rubén Alcaraz, amb tot l'espai del món a davant seu. No se'n va sortir del tot a la primera (va reclamar penal), però ho va fer de meravella en la segona, en què en comptes de provar el xut va habilitar Cristian Herrera. Amb un gol i una assistència en poc més de mitja hora, Mata emmudia La Romareda, l'escenari on va fer una exhibició en el play-off i on alguns el situen la temporada que ve. Se li podrà discutir que digui si vol renovar o no, però no se li podrà retreure mai res de la seva actitud al camp. Jugui o no a Montilivi la temporada que ve, és un bregador i ni s'amaga ni arronsa la cama.

Lluís Carreras havia trigat a fer el canvi arran de l'expulsió de Cabrera, i quan es va decidir el Girona ja havia fet el segon. El tècnic maresmenc va prescindir de Dorca, va situar Rico de central i va fer entrar Abraham al lateral. I en els últims deu minuts abans del descans, el Saragossa va mirar d'entrar en el partit, però no va passar de les protestes per les decisions arbitrals. La graderia va acomiadar l'àrbitre amb una xiulada eixordadora abans del descans, però el fet és que el seu equip no va fer cap xut a porta en la primera part.

Amb un 0-2 i un home més, la recepta era clara: fermesa, paciència, esperar a robar la pilota i a trobar espais. Fàcil de dir i preveure, i més difícil de fer i executar. Tant per la pressió dels 20.000 aficionats com per la qualitat –Lanzarote va fer més quan va sortir que molts companys junts–, ja s'intuïa que el Saragossa tindria algun moment d'empenta. I el va tenir. Isaac Becerra, per no perdre el costum, es va disfressar d'heroi. No va ser cap setge, ni de bon tros, però sí que el colomenc va fer tres aturades providencials. Les dues primeres, amb el 0-2 en el marcador, que haurien pogut provocar un final de neguit. Abans de la tercera, el Girona ja havia resolt la feina, amb el gol de Dejan Lekic, el tercer davanter que va entrar en escena ahir i el tercer que va veure porteria. La sentència va arribar poc després que Carreras cremés les naus fent entrar Dongou per Campins. Sense el control que els gironins van exhibir en la primera meitat, la segona va ser molt més trencada. Però l'últim quart d'hora va ser molt tranquil, tot un luxe en un partit de tanta exigència. No sempre es pot guanyar 0-3, tot i que a La Romareda el Girona s'hi està especialitzant.


GIRONA: Isaac Becerra; Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune; Javi Álamo (Coris, 67'), Rubén Alcaraz, Eloi (Pol Llonch, 77'), Clerc, Borja García; Cristian Herrera i Jaime Mata (Lekic, 70').


SARAGOSSA: Manu Herrera; Campins (Dongou, 69'), Guitián, Cabrera, Rico; Dorca (Abraham, 34'), Javi Ros, Culio; Hinestroza, Pedro (Manu Lanzarote, 52') i Ángel.

DES DE L'INICI

El Girona va començar molt bé i Jaime Mata va fer el 0-1 en el cinquè córner

EN PLENA LLUITA

MINUT A MINUT: 9' Cristian Herrera rep dins l'àrea una bona pilota de Borja García, però Cabrera es llança i rebutja a córner el xut del canari. 22' (0-1) En el cinquè córner a favor del Girona, Lejeune la toca amb el pit i Jaime Mata, el més llest, s'anticipa a tothom i posa la bota per batre Manu Herrera. 24' Javi Álamo recull el refús d'un córner i fa un xut que es perd pel lateral. 27' Cabrera fa una entrada duríssima a Eloi al mig del camp i l'àrbitre no dubta a ensenyar-li la vermella directa. 32' Borja García fa una passada a l'espai boníssim cap a Mata, que entra dins l'àrea i demana penal de Guitián, que li frustra l'ocasió. 34' (0-2) Jaime Mata torna a progressar sol cap a l'àrea, assistit per Rubén Alcaraz. El madrileny, ja dins l'àrea, fa una assistència d'or a Cristian Herrera, que només l'ha d'empènyer. 46' Culio prova un xut sec i ras des de lluny, el primer del Saragossa en tot el partit, que Becerra atura. 47' Hinestroza mira de buscar forat i, molt tapat, prova un xut que es perd pel lateral de la xarxa. 48' Mal refús de Guitián que Borja García recull abans de fer un xut ras, desviat per un defensa. 53' Mata recorre tota l'àrea fins que troba espai i prova un xut que Manu Herrera escup. 56' Rubén Alcaraz fa un xut des de molt lluny que surt desviat a la dreta del porter local. 57' Abraham la posa des de molt lluny, Ángel connecta una volea magnífica i Isaac Becerra respon amb una aturada extraordinària. 62' En un contraatac, Cristian Herrera fa la passada a Eloi, que mira de controlar-la a la frontal, però perd la pilota davant la pressió de dos rivals. 66' En una falta lateral, Manu Lanzarote la posa, Rico la pentina amb el cap i Becerra hi posa una mà providencial per allunyar el perill. 67' En un contraatac, cavalcada espectacular de Clerc, que troba Cristian Herrera. El canari, des de davant la porteria, perdona el 0-3. 71' Becerra torna a volar per treure un cop de cap d'Hinestroza ajustat al pal llarg. El refús, a l'àrea petita, tampoc el pot aprofitar la davantera local. 73' (0-3) Borja García fa una passada a l'espai a Lekic, que fa una cursa tot sol fins a l'àrea, es planta sol davant Manu Herrera i el supera tot i que el porter arriba a tocar la pilota. 78' Alcalá posa la cama per tallar una bona assistència de Lanzarote cap a Dongou. 91' Ángel xuta des de lluny, molt desviat.
GOLS: 0-1 (22') Jaime Mata. 0-2 (34') Cristian Herrera. 0-3 (73') Lekic. ÀRBITRE: Ocón Arráiz (la Rioja). T.G.: Javi Ros (20'), Rico (36'), Hinestroza (54'), Ángel (58'), Abraham (78'), Lanzarote (84'); Kiko Olivas (45'), Rubén Alcaraz (62'), Javi Álamo (66'). T.V.: directa a Cabrera, del Saragossa (27'). PÚBLIC: Uns 20.000 espectadors a La Romareda. Es va fer un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats de Brussel·les i de Johan Cruyff.

MÉS BAIXADA

Cabrera, expulsat per una entrada duríssima (27'), va complicar les coses als locals

LETALS

Amb els locals desdibuixats, Mata va trobar espai i va regalar el 0-2 a Herrera

MOLT CONTROLAT

El Saragossa va esgotar tota la primera part sense fer cap xut a porteria
Isaac Becerra va fer dues aturades providencials abans del 0-3 i una altra després
L'equip té encara molts rivals al davant, però és a 3 punts del cinquè, pròxim rival
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)