2a divisió FEF

Aerolínies Vallhonesta

A pilota aturada. Dues dianes de cap de Vallho capgiren el dolorós i matiner 0-1 i encarrilen una victòria vital. Mousa hi va posar la cirera

L'Olot s'ha escapat de la zona de descens directe per via aèria. A algú li pot semblar menys bonic, però ningú no pot negar que així és com se'n fa més via a la segona divisió B. Dominar les jugades a pilota aturada dóna punts, i encara més els dies en què et falta inspiració. El conjunt olotí va mostrar-se espès contra l'Olímpic de Xàtiva i, a falta d'idees, van aparèixer la pissarra i el cap de Vallho. Sense la pilota aturada, l'Olot segurament s'hauria estampat contra el mur xativí, i ahir no es podia permetre res més que no fos una victòria. L'equip de Santi Castillejo no va jugar el seu millor partit a l'estadi municipal, ni de bon tros. Això sí, aquesta vegada hi va posar tota la voluntat del món i l'actitud dels jugadors va ser clau per remuntar un marcador que se'ls va girar en contra de seguida. El guió de joc de l'Olímpic es podia resumir amb dues paraules: defensa i contraatac. Era ben simple, però va esdevenir pràctic quan el bloc de la Costera va avançar-se en la primera arribada que va intentar a l'àrea de Wilfred (7'). Després d'una centrada d'Adrià Granell, Wilfred va salvar la rematada de Cifo, però no va poder atrapar la pilota. Va quedar morta i Luismi Loro, molt atent, la va endinsar a la porteria olotina. El 0-1 va ser un cop majúscul i més d'un es va posar les mans al cap. No era d'estranyar que l'Olímpic se sentís encara més còmode amb el signe del partit a favor. Els centrals Mendoza i San Julián, físics i veterans, podien dedicar-se a defensar amb tranquil·litat, però, a l'hora de la veritat, van patir més del que es pensaven. Es van trobar amb un convidat inesperat a les altures: Marc Vallhonesta. El central de Sils va ser el gran dominador de l'espai aeri i, com ja havia fet contra l'Atlètic Balears, es va tornar a disfressar de davanter centre per donar vida a l'Olot.
Una arma psicològica
Abans de la primera mitja hora de joc, Luismi va connectar amb el cap de Vallho, per mediació d'una centrada molt tancada, i l'excentral del Llagostera va firmar l'empat (26'). Fos com fos, el gol era més que necessari per aixecar els ànims de l'equip i de la graderia, que no havia sabut com reaccionar amb la galleda d'aigua gelada del principi del partit. L'Olot hi va posar coratge, va començar a insistir amb més vehemència i Marcel va perdonar en una rematada desviada ben a prop del porter. Potser perquè aquesta vegada l'àrea petita era un territori reservat per a Vallho. La closca del golejador va tornar a entrar en acció en un dels moments més decisius del partit. La defensa xativina, poc decidida a l'hora de refusar un llançament de córner, va servir l'oportunitat d'or de Vallho de poder rematar a porteria a pocs segons del descans. El defensa no va perdonar i va marcar un d'aquells gols que tan sovint s'anomenen psicològics. L'Olot va fer bo el tòpic en la segona part, quan va mantenir la victòria sense patiment i, fins i tot, la va poder ampliar.
Un final feliç
Mousa Bandeh es va permetre el luxe d'acabar una jugada clara errada per Uri Santos amb un xut des de fora de l'àrea que va entrar per tot l'escaire (66'). Casualitats del destí, o del calendari, l'Olot va començar a ressuscitar un diumenge sant. Després de catorze jornades interminables sense guanyar damunt del terreny de joc, la primavera també ha arribat a la Garrotxa, però l'equip de Santi Castillejo encara haurà de picar molta pedra per poder-se sentir alliberat. Ja se sap, la part baixa de la classificació continua molt igualada i les sensacions poden canviar cada cap de setmana. Els olotins s'hauran d'acostumar a patir i, sobretot, a guanyar. La victòria contra l'Olímpic és un bon començament.

OLOT3
OLÍMPIC1

OLOT: Wilfred; Jose (Blázquez, 60'), Vallho, Rojas, Luismi; Djak, Hèctor Simon, Sana, Mousa; Uri Santos (Dieguito, 71') i Marcel Serramitja (Gato, 77'). OLÍMPIC: Diego; Alexis (Javi Navarro, 69'), Mendoza, San Julián, Escobar; Bessong (Samu López, 79'), Vaquero, Cifo (Javi Zarzo, 63'), Granell; Luismi Loro i Rubiato. GOLS: 0-1 (7') Luismi Loro. 1-1 (26') Vallho. 2-1 (45') Vallho. 3-1 (66') Mousa. ÀRBITRE: Ortiz Arias. T.G.: als locals Luismi i Djak, i al visitant Javi Zarzo. T.V.: cap. PÚBLIC: 1.235 espectadors a l'Estadi Municipal d'Olot.

EL GRAN SALT

Amb el triomf, l'Olot ja no és en zona de descens, però sí de promoció (setzè)

PROTAGONISTA

Des de l'arribada de Castillejo, Vallho ho ha jugat tot i, a més, a fet tres dianes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)