2a divisió A

El protagonista

Florin Andone (Còrdova)

Un ‘hat-trick' insuficient

Florin va marcar tres gols a Tarragona, però només van servir al Còrdova per sumar un punt

El romanès serà probablement l'únic jugador de segona A a l'Eurocopa

Amb cara de babau. Així assegura Florin Andone que va acabar el partit de diumenge al camp del Nàstic, en què va fer una gran actuació personal, amb tres gols, però que només va servir perquè el Còrdova sumés un punt. La gran capacitat de reacció del Nàstic, que va igualar fins a quatre vegades els gols dels andalusos, va impedir que Florin, a més de la pilota signada pels companys, s'emportés a casa la satisfacció de la victòria. En qualsevol cas, els tres gols serveixen al jove davanter romanès per saltar fins al segon lloc en la llista de màxims golejadors de segona A, amb setze dianes, i per confirmar el seu bon moment de forma. Al Nou Estadi, Florin va demostrar que és un autèntic home d'àrea, murri i ràpid en la conducció i la definició per aprofitar una errada defensiva en el 2-3, i amb bona col·locació i millor rematada per completar les centrades dels seus companys en l'1-2 i en el 3-4.

Aquesta temporada és la de la seva confirmació, mentre que la passada va ser la de la seva eclosió. Va arribar l'estiu del 2014 al Còrdova per jugar en el filial, però Miroslav Djukic no va trigar a fer-lo debutar a primera divisió amb el primer equip, amb el qual va acabar jugant disset partits i va marcar cinc gols. Aquesta ascensió meteòrica no va passar desapercebuda per al seleccionador de Romania, Anghel Iordanescu, que el va fer debutar el març de l'any passat amb el combinat absolut del seu país de naixement, que va abandonar amb la seva modesta família quan tenia dotze anys. Florin, però, sempre ha estat orgullós de les seves arrels romaneses i per això no dubta a defensar-ne els colors.

Les bones actuacions d'aquesta temporada a segona A el mantenen entre els seleccionats habituals de Iordanescu, de manera que és gairebé segur que participarà en l'Eurocopa de França d'aquest estiu. Serà, probablement, l'únic representant de segona A en el torneig, llevat que Islàndia convoqui el defensa de l'Oviedo Diego Johanesson, nascut a Astúries però de pare islandès i que ha estat cridat un cop.

Un romanès de Vinaròs
Florin Andone es va instal·lar amb dotze anys a Vinaròs amb la seva família buscant un futur millor.
22
anys
té Florin, que ha passat pel Castelló, el Vila-real C i l'Atlètic Balears abans de fitxar el curs passat pel Còrdova B i debutar a primera.
5
partits
amb la selecció romanesa absoluta, sobretot de classificació per a l'Eurocopa, amb un gol marcat, en un amistós a Itàlia.
16
gols
ha fet aquesta temporada. El de diumenge va ser el primer ‘hat-trick' de la seva carrera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)