Girona

Becerra vola cap al Zamora

El Girona millora els números de l'excel·lent curs passat i el porter colomenc avança Serantes (Leganés)

Dels 19 equips que han tancat el curs com a menys batuts, 12 han pujat a primera i 4 més han quedat entre els sis primers

Amb 35 gols a favor, el Girona competeix amb deu equips que han vist porteria amb més assiduïtat. No n'hi ha cap més, però, que hagi encaixat menys gols que Isaac Becerra, que amb el dotzè zero a la porteria, diumenge contra l'Osasuna, es va assegurar superar Serantes (Leganés), que el dia abans havia rebut tres dianes del Mallorca. Els gironins, amb deu jornades per endavant, necessiten retallar tres punts de distància i superar cinc equips per acabar entre els sis primers. Una zona que l'equip no ha trepitjat en tota la temporada, però que solen acabar ocupant els equips que tanquen el curs com a menys golejats de la categoria. “Sol passar, i és la mentalitat que tenim, de no encaixar gols per continuar tenint possibilitats de posar-nos a dalt, com més amunt millor”, resumeix Isaac Becerra.

Des que competeixen 22 clubs a segona A–l'estiu del 1997–, setze dels dinou equips que han liderat la llista de menys batuts han acabat la temporada entre els sis primers classificats. Dotze ho han fet celebrant l'ascens directe, i quatre més en posicions que, amb el format actual de competició, garantirien l'accés al play-off. Només hi ha tres equips que van acabar més avall. El Recreativo va ocupar el dotzè lloc la temporada 1998/99 i va repetir la condició de menys golejat i el lloc en la classificació al cap de dotze anys. L'altre conjunt que no en va tenir prou tenint el porter menys batut és l'Eibar, la temporada 2001/02, amb només 27 gols encaixats en 42 jornades, però vuitè. El millor registre de gols rebuts el manté el Múrcia, que va ser campió el juny del 2003, amb només 22 gols.

En procés de millorar-ho

Isaac Becerra ja va ser un dels porters més destacats de segona A la temporada passada. I aquesta, tot i que el Girona no està traçant ni de bon tros el camí de fa un any, la solvència al darrere no s'ha esquerdat gaire, ni quan l'equip patia més, durant els primers mesos. De les 32 jornades, Becerra n'ha tancat dotze imbatut i setze més amb un gol encaixat. El Llagostera, el Leganés i el Còrdova li'n van fer dos, i el Numància, tres, tots durant la primera volta. “Des del primer dia, l'objectiu ha estat acabar entre els menys golejats. Teníem una mica de falta de gol al principi; però, com hem dit moltes vegades, sabíem que amb treball arribarien els gols”, explica Becerra, que acumula 25 gols, tres menys dels que havia encaixat en les 32 primeres jornades de la temporada passada. Més significativa, això sí, és la diferència de gols marcats, ja que el curs passat l'equip n'havia fet 44, 9 més que en l'actual. El Girona va tancar l'excel·lent temporada passada amb 35 gols encaixats, el segon millor registre, per darrere de l'Sporting (27).

La condició de segon equip menys golejat de la temporada passada és, amb molta diferència, el millor balanç a segona A del Girona, que no havia acabat mai entre els deu conjunts amb menys gols rebuts. Ni tan sols en la magnífica temporada 2012/13, la de Rubi a la banqueta, en què l'equip va destacar més pel potencial golejador que per la fermesa al darrere, ja que va rebre 56 gols. De fet, el primer curs complet amb Machín va rebaixar de 15 gols l'anterior millor xifra (2013/14). La més alta és de la temporada 2011/12 (61 gols).

Tot i l'empat contra l'Osasuna, que va impedir fer un salt endavant, Becerra veu el Girona a temps de tot. “Queden molts punts en joc i molts duels directes entre els implicats. Hem d'estar tranquils i continuar treballant.” La zona alta està col·lapsadíssima, i encadenar victòries és difícil. “Tant els de baix com els de dalt s'hi juguen molt. Segurament el que no veurem seran tants punts com els que van fer falta per pujar l'any passat”, relata el porter, que té presents encara els 82 punts que no van ser suficients per als gironins.

28 DE 32

Dels 32 partits, Isaac Becerra ha mantingut el zero en 12 i ha rebut un sol gol en 16

EL CURS PASSAT

Havia encaixat 28 gols, tres més que ara, però també n'havia marcat 9 més (44)

EXCEPCIONS

Només l'Eibar i el Recre (dos cops) van acabar més avall del sisè sent els menys golejats

EL PROTAGONISTA

Estem com fa una setmana, a tres punts, i en queden 30 i molts duels directes. Només hem de pensar en Lugo, un partit difícil
Els menys golejats solen ser a dalt. És la mentalitat que tenim: no encaixar gols per tenir possibilitats d'estar com més amunt millor
El problema al principi era més de falta de gol, però sabíem que treballant anirien arribant. Hem d'estar tranquils
Ser un dels equips menys golejats era un dels objectius que teníem al principi. Queda molt, però hi som i només ens hi hem de mantenir
No veurem tants punts com van fer falta l'any passat per pujar. No crec que ningú guanyi deu partits seguits
Isaac Becerra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)