Diligent en la resposta

Rubén Alcaraz ha fet un bon paper en els cinc partits sencers que l'equip ha jugat sense Pere Pons, que ja ha superat una lesió que havia fet saltar les alarmes

“Amb minuts i confiança, els jugadors donen un millor rendiment”, explica el barceloní

Pablo Machín havia cobert amb Eloi Amagat la baixa per sanció de Pere Pons a Sòria, en el segon partit de la segona volta. Quan el de Sant Martí Vell va haver de frenar de cop per culpa d'una inflamació que el va fer estar una setmana a l'hospital, Eloi estava lesionat. I Machín va fer reaparèixer a Almeria Rubén Alcaraz, que no havia jugat ni un minut en tota la segona volta. El barceloní, debutant a segona A després d'un rendiment destacat a segona B, feia temps que enyorava tenir continuïtat, i li ha acabat arribant. L'absència de Pere Pons, que havia fet saltar les alarmes a Montilivi –perquè no hi havia un termini concret i sobretot pel paper específic del jugador, reconegut per Machín–, ha quedat prou ben coberta amb Alcaraz, que ha ofert un rendiment òptim. De fet, no s'ha perdut ni un minut dels cinc partits que s'ha perdut Pere Pons, que ja torna a estar a punt.

“No em fa cap por que torni en Pere. Simplement, la feina que he fet crec que ha estat bé, i vull que en Pere hi sigui. Més difícil ho posarem a l'entrenador, que és qui decideix”, explica Alcaraz, satisfet d'haver encadenat cinc partits com a titular. L'exjugador de l'Hospitalet assegura que no es veia titular quan Pere Pons es va lesionar: “No ho tenia clar. Hi ha molta competència a l'equip, amb jugadors que ho estan fent molt bé i que tenen molt nom. M'ha tocat, i estic content, tant en l'aspecte individual com en el col·lectiu, perquè ens mantenim en la lluita i estem fent les coses bé.” El jugador, que l'1 de maig farà 25 anys, va estar gairebé dos mesos sense jugar, i ara viu la situació oposada. “Jo no tenia dubtes que podia ser útil a l'equip, i crec que ho estic aconseguint, amb la confiança que m'estan donant tots. Els jugadors, amb minuts i confiança, donen un millor rendiment.” Durant l'absència de Pere Pons, Alcaraz ha jugat habitualment en un doble pivot (amb Granell o Eloi Amagat), i amb Borja García més avançat. El barceloní, òbviament, no es conforma d'aprofitar els minuts de descans de Pons, que solen ser ben pocs. “En la primera volta, ja vam jugar alguns partits junts al doble pivot, i em vaig trobar bé. Potser juguem tots dos, o potser cap dels dos. Jo només intento posar-ho difícil a l'entrenador.”

Amb una derrota, una victòria i tres empats en les últimes cinc jornades, el Girona es manté viu en la lluita per accedir al play-off, però ha de superar sis rivals. “Dissabte ve l'Alavés, un gran rival, però nosaltres som un equip ambiciós. Si volem ser al play-off, que és l'objectiu que tenim, hem de guanyar. Hem empatat dos partits a Montilivi i s'han d'assegurar els tres punts, per enganxar-nos a la cua dels aspirants i anar tirant cap amunt”, indica Rubén Alcaraz.

Llonch, 14 minuts i prou

Amb Borja García consolidat a la mitja punta, Eloi Amagat i Àlex Granell, que han arrossegat problemes físics, han anat acumulant presències al mig del camp, sense ser intocables. Rubén Alcaraz ha tret el cap, a diferència de Pol Llonch, l'altre migcampista de l'equip. Els 14 minuts que va jugar a La Romareda són els únics de tot el 2016 de Llonch, que va tenir més oportunitats al carril dret –durant la primera volta– que al mig del camp.

EL PROTAGONISTA

Venia a treballar i tenir una oportunitat, tot i que no agrada a ningú que sigui per la lesió d'un company. Crec que estem fent bé les coses i estic content

LA PARTICIPACIÓ

Som ambiciosos i, si volem jugar el ‘play-off', hem de guanyar l'Alavés, després de dos empats a casa
Rubén Alcaraz
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

DE RES A TOT

Jo no tenia dubtes que podia ajudar l'equip, però no és fàcil demostrar-ho en un partit. Com més jugues, més còmode et trobes i més confiança guanyes
No em fa cap por que torni en Pere; vull que hi sigui. Tots mirem pel bé del col·lectiu i, com més competència hi hagi, millor
1.256
minuts
de Rubén Alcaraz en tota la lliga, dels quals 450 han arribat en les últimes cinc jornades.
Alcaraz no havia jugat ni un minut de la segona volta fins a la lesió de Pere Pons
J. 29: ALMERIA - GIRONA
1-0
RUBÉN ALCARAZ, GRANELL I BORJA GARCÍA
Sense Eloi Amagat, lesionat, el relleu de Pere Pons el va agafar Rubén Alcaraz, que feia set jornades que no jugava ni un minut. El barceloní va jugar amb Granell al costat i Borja García d'enllaç amb la davantera. Tots tres jugadors van completar els 90 minuts. A la banqueta, hi havia Pol Llonch, que no va entrar. El Girona va perdonar moltes ocasions i no va poder igualar el gol de Quique (16').
J. 30: GIRONA - LEGANÉS
1-1
RUBÉN ALCARAZ, ELOI AMAGAT I BORJA GARCÍA
A l'absència de Pere Pons, s'hi va unir un altre contratemps al mig del camp, amb la baixa d'Àlex Granell per uns problemes al recte anterior de la cuixa dreta. Eloi va accelerar la recuperació, va entrar directament a l'onze inicial i va acabar completant tot el partit, com els altres dos jugadors del mig del camp, Rubén Alcaraz i Borja. Després de l'1-0 de Lekic (60'), Timor va frustrar el triomf (69').
J. 31: SARAGOSSA - GIRONA
0-3
RUBÉN ALCARAZ, ELOI AMAGAT (POL LLONCH, 77') I BORJA GARCÍA
A Saragossa, Granell encara no va entrar en la convocatòria. Machín va mantenir el mateix trio de migcampistes, amb Rubén Alcaraz i Eloi de pivots i Borja García d'enllaç. Eloi va rebre una entrada molt dura de Cabrera, tot i que va poder continuar, fins que Pol Llonch el va rellevar (77'). Eren els primers minuts del 2016 de Llonch. El Girona es va exhibir, amb gols de Mata, Cristian Herrera i Lekic.
J. 32: GIRONA - OSASUNA
0-0
RUBÉN ALCARAZ, ELOI (GRANELL, 56') I BORJA GARCÍA (JAIRO, 84')
Contra l'Osasuna, i amb Àlex Granell ja a punt però d'entrada a la banqueta, Machín va apostar pel mateix trio de mitjos de les dues anteriors jornades. Poc després del descans, però, Eloi va ser substituït per Granell. En la recta final, i amb els locals buscant el gol, Borja va ser canviat per Jairo i Cristian Herrera va acabar endarrerint la seva posició, més d'enllaç entre el mig i la davantera.
J. 33: LUGO - GIRONA
1-1
RUBÉN ALCARAZ, ELOI I BORJA GARCÍA (SOBRINO, 64') / GRANELL (57')
L'aposta inicial de Machín a Lugo va tornar a ser la mateixa de les tres jornades anteriors. Tant Rubén Alcaraz com Eloi, que va marcar el seu primer gol del curs –igualat per Pablo Caballero abans del descans– van jugar el partit sencer, tot i que l'esquema al mig va variar. Quan Granell va substituir Mata, Borja es va avançar, però poc després el madrileny va cedir el lloc a Rubén Sobrino.