2a divisió FEF

L'hora dels compromesos

2a divisió B. L'Olot ha de fer un pas endavant i mirar d'aconseguir els tres punts en la seva visita al camp de l'Espanyol B. La concentració, la intensitat i el coratge són innegociables

L'Olot visita la ciutat esportiva Dani Jarque per enfrontar-se a l'Espanyol B (a les 18 h). El conjunt de la Garrotxa va fer un pas enrere en el camí cap a la permanència després d'empatar en l'última jornada, contra la Pobla de Mafumet al municipal (1-1), i, per tornar a calcular els punts necessaris i fer bons els pronòstics com a local –els olotins encara han de rebre tres rivals directes: l'Hospitalet, el Llosetí i el Llevant B–, ha d'estrenar-se a domicili i aconseguir el primer triomf del curs en una de les dues visites que li queden –contra el filial blanc-i-blau i en la penúltima jornada al Rico Pérez contra l'Hèrcules–: “És clar que hem de guanyar a fora i ho volem fer ara. Els dos duels que ens queden són d'exigència màxima i només pensem en el més immediat, contra l'Espanyol”, explica el tècnic de l'Olot, Santi Castillejo, que pel que fa al cop dur que va suposar l'empat en el temps afegit contra la Pobla en l'última jornada hi afegeix: “Les setmanes en circumstàncies així es fan llargues. Diumenge i dilluns estàs fotut, però dimarts ja has de pensar en el proper rival, no hi ha cap més opció. Queda una jornada menys i estem en la mateixa posició; estem fastiguejats, però hem de seguir lluitant i treballant de valent.”

Un rival molt perillós

L'Espanyol B té virtualment la permanència al sac després de sumar set dels últims nou punts possibles –és desè, amb 45 punts–. A més, el conjunt que dirigeix Lluís Planagumà, renovat com a tècnic del filial per a la temporada vinent, ha encadenat tres triomfs a casa, on ha sumat 35 dels 45 punts que té en total: “Es troben en una situació tranquil·la, però potser això els fa més perillosos, ja que juguen més alliberats. Els futbolistes volen demostrar sempre que han millorat i, en el seu cas, que poden arribar a ser aptes per al primer equip de l'Espanyol”, assenyala el tècnic navarrès de l'Olot, que referent a les variacions tàctiques dels periquitos en els últims partits, buscant noves fórmules per enriquir-se de cara al curs vinent, analitza: “Ja fa partits que varien aspectes tàctics segons el rival que tenen al davant. Es mouen entre el 4-4-2, el 4-3-3 i, fins i tot, el 4-1-4-1. Haurem d'estar atents, però sempre dic que, si els jugadors estan motivats, els sistemes passen a ser un aspecte secundari.”

L'Olot ha de gestionar el moment crític que travessa amb compromís i intensitat damunt el terreny de joc, aspectes innegociables en aquests moments. La tensió i la responsabilitat, però, poden fer bloquejar els futbolistes: “Es nota la pressió. Contra la Pobla, amb un més, no manteníem la possessió de pilota ni un minut, quan estem acostumats a tenir l'esfèrica... Hem d'oblidar-nos de tot això encara que costi”, sentencia Castillejo, que tindrà la baixa d'Hèctor Simón, per sanció; Djak Traoré, per motius personals, i Roger Bonet, lesionat al genoll.

EL PROTAGONISTA

L'Espanyol B es troba en una situació tranquil·la, però potser això el fa ser més perillós, ja que juga més alliberat i sense cap pressió
Haurem d'estar atents a les variants tàctiques, però si estem motivats tot serà més fàcil
Santi Castillejo
Entrenador de l'Olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)