2a divisió FEF

El Sabadell tampoc paga

2a divisió B. L'entitat ha comunicat a la plantilla i als treballadors que no sap si podran pagar els sous el que queda de temporada. La solució és la venda o el concurs de creditors

Un any després, el Sabadell torna a tenir problemes econòmics. El consell d'administració va comunicar a principi d'aquesta setmana a la plantilla i els treballadors que no sap si podrà pagar la mensualitat del març i el que queda de curs. La falta de viabilitat econòmica del projecte, que ha arribat al límit al final d'aquest curs, és el principal maldecap d'un equip que necessitava un comprador en aquest punt i que no l'ha trobat.

El Sabadell no pot fer front als pròxims pagaments d'aquí a final de temporada. L'entitat va comunicar a la plantilla i als treballadors els problemes de liquiditat que l'han portat a entrar en números vermells. Els actuals gestors de l'entitat ja preveien a principi de temporada que l'equip difícilment podria acabar al dia la temporada si no apareixia un inversor o un soci disposat a posar més diners a la caixa. Tot i que hi ha hagut diverses converses al llarg del curs, com la que van mantenir recentment amb els responsables de BoYang Investment, l'empresa xinesa patrocinadora de la samarreta, encara no hi ha hagut cap resultat. “Som aquí per estudiar la situació del club i per veure com ha anat l'any de patrocini”, va dir el director executiu de BoYang, He Jun, que no es va aventurar a explicar si acabaria invertint o no per aconseguir la propietat del club, malgrat que tampoc ho va descartar.

La solució, doncs, és que algun inversor extern hi destini diners, sigui col·laborant o comprant el paquet majoritari accionarial. O si no el club està cridat a entrar en concurs de creditors i que sigui un administrador concursal qui trobi la manera de donar viabilitat a la societat anònima. En cas que no la trobi, en última instància, aquesta podria entrar en liquidació i en una consegüent desaparició.

Més problemes

La temporada passada el Sabadell també estava en un atzucac econòmic amb la Hisenda i la Seguretat Social, que pressionaven per fer uns pagaments si l'entitat no volia desaparèixer. Aleshores, la intervenció d'un inversor extern, l'empresa Viacom, va salvar el club de la fallida prestant-li al voltant d'1,3 milions d'euros, per bé que els entrenadors del futbol de base, treballadors del club i alguns proveïdors van passar diversos mesos d'impagaments. Amb la injecció de diners, la venda del club a aquest inversor extern i el fons de compensació que atorga la lliga quan un equip baixa a segona B, els arlequinats van posar-se al dia amb els treballadors i la plantilla al principi d'aquesta temporada i van aconseguir un coixí per arribar fins al mes de març. El problema ha estat l'endarreriment del procés de venda, que ha provocat que quan falta poc per acabar la temporada el club hagi reconegut que no pot fer front, per si sol, al que deu.

PROBLEMES

Per si sol, el Sabadell no pot fer front als pagaments d'aquí a final de curs

I SI NO?

El club podria entrar en concurs de creditors si no troba algú que el faci viable

SOLUCIONS

L'entrada d'un soci o la venda de les accions poden resoldre el problema

PASSAT

Treballadors i jugadors ja van tenir problemes de cobrament el curs passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)