El protagonista

Oriol Dot (Europa)

Deute saldat

Dot, que fa dos anys va privar l'Europa de lluitar per la lliga amb un gol, ha marcat tres dianes clau en només set dies

Fins fa tot just una setmana i mitja, Oriol Dot no havia fet encara cap gol amb la samarreta de l'Europa. De fet, fins aleshores, l'única imatge que tenia la parròquia escapulada de l'ara lateral europeista veient porteria era d'infaust record: fa dues temporades, un gol de Dot amb la samarreta del Terrassa va privar l'Europa de lluitar pel campionat de lliga. Però en només set dies, el lateral de Gironella ha saldat, sobradament, el deute.

“No hi havia pensat gaire, però la setmana passada molta gent me'n va fer broma”, explica el lateral, que fa deu dies a Gavà es va estrenar com a golejador vestint la samarreta de l'Europa, després de 63 partits de lliga amb el compte a zero. Va ser en el minut 90, a la Bòbila, amb una diana de l'empat que va permetre al conjunt escapulat deixar oberta la lluita per la segona posició. I diumenge, gol per partida doble contra el Masnou al Nou Sardenya... Tres gols en només set dies després de gairebé dos anys sense marcar, un signe de l'excel·lent moment que està vivint Dot, en particular, i l'Europa, en general. “Els gols són reflecteixen que em trobo bé i les coses funcionen... Al principi ens va costar molt, tant a mi com a tot l'equip, i no vam estar al nivell, però en aquesta segona volta em trobo molt a gust i els gols són una conseqüència de tot això”, explica Dot.

Del 1-4-3-3 al 1-3-5-2

Una de les claus principals que podrien explicar la millora de l'Europa és el canvi de sistema: del 1-4-3-3 al 1-3-5-2 –o 1-5-3-2, depèn dels ulls amb què es miri–. I en aquesta variació, els laterals com Dot són els que més ho han notat: “A mi sempre m'ha agradat molt atacar i de lateral ja em projectava molt, però ara de carriler tenim tota la banda per a nosaltres, i a mi personalment m'encanta.”

El defensa viu un excel·lent moment de joc, una sensació extrapolable a la resta de l'equip. Una volta sencera sense perdre –la darrera derrota va ser contra el Masnou, en la primera volta– són uns números que expliquen a la perfecció el moment de forma d'un Europa que arriba al final de curs com un tret. “Encarem aquests quatre darrers partits de lliga amb moltes ganes. L'objectiu és assegurar el play-off i si pot ser com a segons, millor; després ja pensarem en altres coses”, conclou l'amo i senyor del carril dret de l'Europa, disposat, a còpia de gols, esforç i incorporacions per la banda que se'l deixi de recordar per aquell gol a l'Olímpic de Terrassa d'ara fa dos anys.

El gol amb el Terrassa
La temporada 2013/14, l'Europa es va plantar en el penúltim partit líder de la categoria, al davant del Cornellà i la Muntanyesa. Però en la jornada 37 es va trobar el Terrassa, que encara tenia esperances de jugar el ‘play-off' –de fet ho va acabar aconseguint–, i un gol de Dot en la primera part els va servir per derrotar els escapulats (1-0). “En Ramon Rovira sempre em recorda que els vaig fer aquell gol i que després li vaig fer un penal que l'àrbitre hauria pogut xiular perfectament”, explica l'ara lateral escapulat un cop redimit el seu ‘pecat'.