2a divisió A

l'anàlisi

Doble ball de bastons

2a divisió B. L'últim mes de competició al grup tercer promet emocions fortes: cinc equips es disputen les quatre primeres posicions i, a sota, la situació és molt similar, amb set implicats

Potser serà una categoria allunyada dels focus. Poc rendible. Amb mancances i camps petits. Sense luxes. Tampoc no s'hi veu el millor futbol del món. La segona divisió B, però, és un pou d'emocions. Hi ha salsa. Només cal veure la classificació del grup tercer i el calendari de l'últim mes de competició. Cal agafar-se, que vénen revolts. A dalt i també a baix.

En la batalla pel títol i pel play-off no hi ha res decidit. Si fa unes setmanes semblava que la primera posició era una cosa entre el Vila-real B i el Reus, els darrers resultats han comprimit la zona de les ambicions. El filial groguet continua dominant i té un marge de 3 punts respecte als roig-i-negres, i el Lleida, de 4 respecte al Cornellà i de 5 respecte a l'Hèrcules. Amb tan poques distàncies, doncs, el calendari guanya moltíssim pes. Entre els de dalt, qui té els partits a priori més complicats és el Cornellà. Els verds visiten aquesta setmana l'Alcoià i després s'enfronten als tres equips que tenen per sobre. Poca broma. El Reus, per la seva banda, és qui ho té millor. Sobre el paper, això sí.

Les clatellades que hi haurà a la zona baixa, d'altra banda, seran igual de fortes. A més, hi haurà molts enfrontaments directes. Els equips semblen encaparrats a no reaccionar, però saben que ho han de fer si no volen acabar la temporada a tercera divisió. Entre tots els de baix, en tot cas, hi ha un cas en què la permanència està encarada: el del Badalona, que té el calendari més benigne i encara està pendent de sumar els 3 punts automàtics per l'eliminació de l'Huracán.

La força mental i la fortuna, clau

Toni Seligrat

Una de les principals diferències entre el grup tercer i la resta és que aquí el nivell de competitivitat dels equips de sota és més alt i, per tant, la dificultat de sumar de tres en tres també augmenta. A la part alta, per exemple, només veig el Vila-real B com a gran favorit. Els altres quatre candidats es disputaran les tres posicions restants. L'Alcoià ja ho té molt difícil. A la part baixa, si fa o no fa, el mateix. Semblava que el Llosetí ja estava condemnat, però ha ressorgit i tots els equips que hi ha entre el conjunt balear i l'Hospitalet tenen números d'acabar baixant o jugant la promoció de descens. Ara, doncs, arriba el moment de la veritat i guanyar, que ja anava car, serà més difícil que mai. Les claus per assolir l'objectiu, tant per dalt com per sota, són la força mental i la fortuna. I és que, més enllà de bona planificació, es necessita sort amb les lesions –que no et faltin els baluards– per tenir garanties. Igualment determinant serà gestionar les emocions, les ansietats i la inestabilitat econòmica que estan vivint alguns dels equips implicats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)