2a divisió A

Els punts aniran a preu d'or

Final dur. El Nàstic i el Girona afronten el darrer mes i mig de lliga amb un calendari molt exigent. La meitat d'equips aspiren a jugar el ‘play-off' i hi haurà molts enfrontaments directes

El Nàstic té cinc enfrontaments directes i el Girona, quatre

Un mes i mig de vertigen, en què hi haurà garrotades. Això és el que espera al Nàstic, el Girona i els altres deu equips que aspiren a acabar la lliga jugant, com a mínim, la promoció d'ascens. La igualtat habitual en la categoria s'ha accentuat, perquè no hi ha ni tan sols algú que mani amb claredat. Els punts, que ja han anat cars tota la temporada, augmentaran de preu. L'exigència del calendari, això sí, varia depenent de l'equip, i el Nàstic és un dels que, a priori, ho té més difícil: en cinc de les pròximes set cites s'enfronta amb rivals que ara per ara aspiren a jugar el play-off. Serà precisament en les darreres cinc jornades, de manera que refer-se del sot de resultats actual –tres punts de dotze– contra el Mirandés i l'Almeria, pot ser determinant.

“En els últims partits, tothom es juga alguna cosa i és molt difícil guanyar punts, només cal mirar la classificació, ningú no és capaç de guanyar dos o tres partits seguits”, analitzava l'extrem del Nàstic Miguel Palanca després de l'empat dels grana en la darrera jornada. Pel tarragoní, la clau per mantenir l'equip en zona d'ascens és seguir la línia actual: anar a pams i ser regulars: “Fa quatre jornades que no guanyem, però tan sols hem perdut en una i hem d'intentar continuar en aquest camí.” Tot i l'exigència del calendari, el Nàstic té el factor Nou Estadi a favor. Els grana tenen quatre dels set partits a casa. Per Tarragona hi passarà diumenge el Mirandés i, després, serà el torn de pesos pesants com el Leganés, l'Osasuna i l'Alavés.

El calendari del Girona és igual d'exigent, sobretot a curt termini. I és que els de Pablo Machín s'hauran d'enfrontar consecutivament amb el Tenerife a casa i amb el Còrdova i l'Elx a domicili. Un tram que en la primera volta va ser molt poc profitós –un punt de nou–, si bé el moment de forma i de resultats amb què els gironins afronten el tram final de la lliga té ben poc a veure amb el desembre passat.

Els tres primers, millor

El tòpic que diu que “no hi ha rivals fàcils” pren més sentit que mai a segona A. En tot cas, si la classificació marca el nivell dels equips, n'hi ha quatre que tenen un tram final bastant favorable: els tres primers i el Lugo. I és que el Leganés, l'Alavés, el Saragossa i el conjunt gallec s'enfrontaran només amb dos candidats al play-off. Els altres cinc rivals, o bé han fet els deures, o bé estan en la zona baixa.

D'altra banda, qui ho té, a priori, més complicat, és l'Alcorcón. El conjunt alfarero s'enfronta amb sis candidats a l'ascens d'aquí al final de la lliga. Val a dir, això sí, que els grocs també poden veure el got mig ple: tenen quatre d'aquestes cites a Santo Domingo, on tan sols han perdut un partit en tota la temporada i on han sumat 36 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)