3a divisió FEF

Fi de l'era Edu Vílchez

Canvi de rumb. El Figueres decideix no renovar el tècnic vallesà per al proper curs i aquest acabarà l'etapa a la Unió, poc més d'un any i mig després

El Figueres va comunicar ahir al matí que no renovarà Edu Vílchez, el seu entrenador les darreres dues temporades. El club, a través d'un comunicat breu, va agrair els serveis prestats a l'entitat per part del tècnic vallesà i li va desitjar sort “personalment i professionalment” en el futur. La Unió està dissenyant un nou projecte per a la campanya 2016/17 i la primera decisió ha estat prescindir del seu actual entrenador, que va arribar en substitució de Francesc Cargol, el 15 d'octubre del 2014, després que el primer equip empatés a tres a Vilatenim contra el Manlleu i sumés 5 dels 27 primers punts possibles del curs.

L'arribada d'Eduardo Vílchez va reactivar la plantilla figuerenca que, des de llavors, va firmar una trajectòria ascendent que la va portar a disputar la fase d'ascens a segona B, una utopia durant tota la temporada que va ser possible gràcies a una carambola de resultats la darrera jornada i a la creença dels de Vílchez. L'extècnic de l'Olot, el Palamós i el Peralada ha dirigit al Figueres en 66 partits –encara seurà a la banqueta els dos duels que falten per acabar l'actual campionat de lliga– i ha aconseguit uns números més que notables. La Unió ha guanyat 30 partits, n'ha empatat 14 i n'ha perdut 22 durant l'era Vílchez. Si bé enguany el conjunt de l'Alt Empordà no ha gaudit de la regularitat necessària, la baixa durant bona part de la lliga del que havia de ser l'estilet principal en l'atac, Javi Revert, ha estat un handicap molt important: “Vam parlar amb ell i vam optar per un canvi. Han estat dos anys intensos i estem contents amb la tasca que ha fet en el club. Hi ha hagut alts i baixos, però el joc de l'equip ha estat bo”, va comentar el director esportiu del Figueres, Adam Fontes, acabat de renovar pel conjunt blanc-i-blau, juntament amb els coordinadors de la base, Damià Sagué i Rafa Bonillo.

Ara, Fontes tindrà el repte de fitxar un substitut per a Vílchez: “Quan decideixes un canvi d'entrenador, evidentment, ja penses en una figura que pugui millorar el que ha fet l'Edu a Figueres. De moment, no hi ha res tancat i ho anunciarem quan toqui”, sentencia Fontes, que, de ben segur, està pendent de les evolucions com a tècnic de Chicho Pèlach, jugador del primer equip que, juntament amb Revert, està a punt de portar a l'equip juvenil, de nou, a la lliga estatal, tot un èxit per a l'entitat.

EL CURS PASSAT

Enfonsat a la part baixa, el tècnic va refer l'equip i el va dur a disputar el ‘play-off' a 2a B

ELS NÚMEROS

Amb Vílchez, el Figueres ha guanyat 30 partits, n'ha empatat 14 i n'ha perdut 22

LES REACCIONS

Quan decideixes un canvi de tècnic, evidentment, ja penses en una figura que pugui millorar
Adam Fontes
director esportiu del figueres
Vam parlar amb ell i vam optar per un canvi. Han estat dues temporades intenses, però estem contents amb la tasca que ha fet al Figueres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)