2a divisió FEF

La tàctica del conill

2a divisió B. El Reus ha passat tota la segona volta darrere del Vila-real B i, a dues jornades del final, torna a amenaçar malgrat que té pitjor calendari i el desempat en contra

La cèlebre tàctica del conill, divulgada pel malaguanyat entrenador de bàsquet Manel Comas, respon a l'habilitat d'atacar per vèncer en el moment final després de passar tota la batalla perdent. El Reus somia executar aquesta estratègia arribant amb força des del darrere després d'una contundent victòria a Elda (0-4). I sobretot esperant que al Vila-real B, el gran favorit de la competició, el vencin els dubtes després de perdre a Cornellà dissabte passat (0-2).

La primera posició dóna unes possibilitats d'ascens a segona A d'un 75%, aproximadament. Poder pujar en la primera eliminatòria i, si no, ser repescat per jugar-se dues places contra set equips més multiplica les possibilitats davant equips que s'ho juguen al KO des del principi. Per això, la primera posició en la lliga regular és un punt estratègic per als equips dissenyats per pujar. I el Vila-real B i el Reus ho són.

“Ara ja no queda res més que continuar, no separar-nos del camí en què hem estat tota la temporada i a veure on arribem”, diu el tècnic, Natxo González. “Estem en el tram decisiu, tots els punts compten molt i aquesta jornada l'hem pogut aprofitar. Per tant, estem molt satisfets i continuarem en la batalla”, hi va afegir l'entrenador basc.

El Reus ha passat tota la segona volta darrere del Vila-real B, però les forces tornen a estar igualades en la part alta cinc jornades després i a dues del final. Tot i això, el calendari afavoreix lleugerament el filial groguet (amb rivals similars en la pròxima jornada però no en l'última, en què l'Espanyol B no es jugarà res i el Cornellà probablement sí) i el desempat també (+9 en la diferència de gols).

Amb tot, tot i que el Reus mira cap a la primera posició, encara no és matemàticament equip de promoció d'ascens, mentre que el filial del Vila-real sí que va segellar la seva presència la jornada passada.

LA REACCIÓ

Estem en el tram decisiu, tots els punts compten molt i aquesta jornada l'hem aprofitat
Natxo González
entrenador del reus

Torna Marín després de set mesos

La victòria contra l'Eldenc va servir per omplir de moral el conjunt reusenc, que, a més, va veure com es reincorporava un dels homes que més malament ho han passat aquest curs. L'entrada en el minut 81 de Migue Marín va significar posar fi a set mesos de recuperació d'una fractura al peroné que es va fer en la jornada 6, contra l'Atlètic Llevant. “Jesús Olmo tenia groga i per evitar riscos innecessaris hem decidit posar-hi Marín”, va dir l'entrenador, Natxo González, després del partit: “Són minuts que li donen força a ell i ja és un més. Ja ho era però només li faltaven minuts per rubricar-ho. Me n'alegro perquè estava treballant molt per recuperar-se”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)