3a divisió FEF

Tensió en el tram final

Polèmica. La Muntanyesa i l'Ascó van acabar el partit a cops i insults i hi van haver d'intervenir els Mossos, mentre que l'àrbitre del Peralada-Palamós va ser força criticat per ambdós equips

És habitual que els nervis a final de temporada es tradueixin en tensió i intensitat sobre la gespa. Però aquest cap de setmana es van poder viure dos partits que continuen creant polèmica. En primer lloc, en l'enfrontament entre la Muntanyesa i l'Ascó es va viure una baralla entre gent vinculada als locals i els jugadors visitants, que van ser increpats camí cap al vestidors. El porter de l'Ascó, Manolo Delgado, va ser el que en va sortir més malparat ja que va rebre un cop de puny d'una persona que no va poder identificar. D'altra banda, en el derbi empordanès entre el Peralada i el Palamós, ambdós equips van acabar indignats amb l'actuació de l'àrbitre, Xavier Bertomeu, que va expulsar un jugador de cada equip pel fet de protestar.

La Muntanyesa no va encaixar bé el cop dur que va significar perdre contra un Ascó que es jugava rubricar la permanència a Nou Barris. Es van viure moments de gran tensió quan l'àrbitre va xiular el final del partit. El porter de l'Ascó, Manolo Delgado, narra així els fets que va viure en primera persona: “Va acabar el matx i nosaltres vam celebrar un triomf important. Vaig saludar el porter rival i quan em dirigia cap als vestidors vaig veure gent que corria cap a nosaltres. La secretària de la Muntanyesa i una altra xica van començar a dir-me de tot i a espitjar-me, i de sobte un home em va pegar un cop de puny a la cara. A més, Pedro García em va escopir quan vam sortir de l'estadi. No entenc per què ho van fer, el partit no havia estat polèmic.” La secretària de la Muntanyesa, Montse Llamas, es defensa de les acusacions rebudes i critica la provocació de l'Ascó: “El porter em va dir que em fotés en acabar el partit, i un altre jugador es va abaixar els pantalons per burlar-se. No sé si el van copejar o no perquè no ho vaig veure. El Pedro estava molt emprenyat, però el vaig parar jo i no va anar a més.”

Derbi amb polèmica

El derbi empordanès entre el Palamós i el Peralada va acabar amb polèmica per l'actuació de l'àrbitre, Xavier Bertomeu, que no va satisfer cap dels equips. La decisió de fer jugar el partit malgrat la forta tramuntana, amb ratxes de vent de 140 km/h, ja no va agradar. A més, segons jugadors i tècnics, Bertomeu va arbitrar amb molts nervis, va assenyalar faltes al mínim contacte i va expulsar de manera injusta un jugador de cada equip pel fet de protestar. “En cap cas el vaig engegar a la merda”, va dir Guillem Cornellà, expulsat, segons l'àrbitre perquè el va enviar a la merda: “A ells també els van expulsar Ignasi Pastor per protestar [suposadament per haver dit pocavergonya a l'àrbitre], però ell no havia dit res, i tots ho vam veure.” Pastor va corroborar la versió de Cornellà: “En Guillem li reclama un fora de banda, però davant meu ni l'insulta ni l'engega a la merda. Una targeta vermella directa és excessiva.”

No li vaig dir ni pocavergonya ni res, a l'àrbitre. Reclamava targeta amb els braços oberts
Ignasi Pastor
JUGADOR DEL PALAMÓS
El que diu l'acta no és veritat, i això em pot comportar una sanció mínima de dos partits
Guillem Cornellà
JUGADOR DEL PERALADA
Em van pegar un cop de puny quan em dirigia al vestidor. No entenc per què ho van fer
Manolo Delgado
PORTER DE L'ASCÓ
No sé si és veritat o no. Jo no vaig veure si algú va copejar el porter. Ell sí que em va dir que em fotés
Montse Llamas
SECRETÀRIA DE LA MUNTANYESA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)