3a divisió FEF

El nou Gavà mira cap amunt

3a divisió. Després del polèmic canvi de model de club, el desembre del 2014, l'equip ha passat de lluitar per la permanència a estar ja classificat per disputar la promoció d'ascens

El canvi va ser dràstic. I va portar cua. El desembre del 2014, el president del Gavà, Manuel Maniega, va decidir trencar relacions amb l'empresa de gestió esportiva MSA Sport i va destituir el fins aleshores director esportiu, Ramon López Adán, i l'entrenador, Albert Poch. Van ser unes setmanes convulses perquè, amb els dos màxims responsables esportius, també van marxar la majoria de jugadors de la plantilla, però la decisió va acabar sent el punt d'inflexió que ha portat l'actual Gavà a classificar-se per a la promoció d'ascens.

“No podem oblidar que en els últims tres cursos l'equip havia acabat en les darreres cinc posicions de la taula; vam fer el canvi pensant que el club no podia seguir lluitant per la salvació”, explica el president Maniega, reforçat ara per la bona marxa de l'equip. El camí fins aquí, però, no ha estat gens fàcil, sobretot el curs passat.

Després de la desbandada de la plantilla –només van quedar cinc jugadors–, el nou entrenador, Juanma Pons, va haver de fer un nou equip a corre-cuita. A través d'un agent relacionat amb la marca esportiva que vesteix el club, Hummel, van arribar un bon grapat de futbolistes, molts procedents de fora de Catalunya i fins i tot de fora de l'Estat, i a empentes i rodolons finalment es va poder salvar l'equip del descens a primera catalana.

Objectiu: l'ascens

Un cop salvada la papereta, el club va decidir fer un pas endavant i ja des de l'inici l'entrenador es va marcar un objectiu clar: pujar de categoria. El president, fins i tot, va arribar a dir en assemblea que la viabilitat econòmica del club depenia de l'ascens a segona B, unes paraules que ha volgut matisar per a aquest diari: “El que vaig dir és que a tercera és molt més difícil trobar patrocinadors, i pels contactes que tenim creiem que a segona B ens serà molt més fàcil trobar aquests sponsors que ajudin a sanejar l'economia del club i cobrir el pressupost de la temporada”, explica.

Els actuals patrocinadors –que han donat al club el poder econòmic suficient per configurar una plantilla de nivell i fitxar Boris i David Jiménez al gener quan l'equip necessitava empenta en atac– acaben la seva relació amb el club al final d'aquesta temporada, però el president confia que en cas d'ascens tot serà més senzill: “Si pugem a segona B, tot serà més fàcil; ja sigui per la continuïtat dels mateixos sponsors o per trobar alternatives.”

De moment, l'equip ja ha fet el primer pas i s'ha classificat per a la promoció; el següent serà superar-la: “El play-off a tres eliminatòries és molt complicat, dependrà de molts factors; la il·lusió i les ganes de l'equip, però, hi seran segur”, conclou.

LES FRASES

Creiem que ens serà molt més senzill trobar patrocinadors a segona B que no pas a tercera
Manuel Maniega
president del gavà
No podem oblidar que en les darreres temporades havíem acabat entre els cinc últims classificats, per això vam decidir canviar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)