2a divisió A

No hi ha res impossible

Opcions. L'Olot visita el José Rico Pérez, d'Alacant, per enfrontar-se a l'Hèrcules. Una victòria podria permetre als olotins dependre d'ells mateixos per salvar-se; fer-ho, però, sembla una utopia

L'Olot es desplaça fins a Alacant per enfrontar-se a l'Hèrcules, a l'estadi José Rico Pérez (a les 18 h). Els jugadors que dirigeix Santi Castillejo disputaran la penúltima jornada del campionat amb l'esperança de fer saltar la banca i obtenir la victòria en un dels camps més complicats de la categoria, contra un equip que s'hi juga bona part de les opcions de disputar el play-off d'ascens a segona A o, fins i tot, el títol de lliga –és tercer, a només dos punts del Vila-real B i el Reus–. Els de la Garrotxa, però, també arriben al duel amb l'aigua al coll, i és que necessiten els tres punts per tenir totes les opcions intactes de jugar, com a mínim, la promoció de permanència a la categoria, actualment a dos punts: “La plantilla afronta el partit en un bon moment. Sabem què ens hi juguem i tenim tota la il·lusió de donar la sorpresa i guanyar un gran rival en un gran estadi”, comenta l'entrenador de l'Olot, Santi Castillejo, que eleva el matx a transcendental, evidentment, per la situació crítica en la classificació: “Serà complicat vèncer, però és la nostra última oportunitat i haurem d'anar a totes, encara que tinguem al davant un rival en ratxa.”

El millor de la segona volta

L'Olot se la jugarà en camp contrari i contra el millor equip de la segona volta de la lliga. Amb jugadors de renom com Mainz, Chechu, Vivi, Atienza i molts altres, el conjunt que dirigeix Vicente Mir només ha perdut un dels tretze darrers enfrontaments: “Són els millors de la segona volta per mèrits propis. La seva necessitat és més maca que la nostra, però a mesura que passin els minuts, si no han marcat, poden tenir nervis i precipitar-se. Hem de gestionar això i saber llegir bé el matx”, analitza el tècnic navarrès, esperançat i confiat que els seus jugadors intentaran aprofitar les ocasions que tindran per sorprendre.

L'Olot haurà de trobar l'equilibri entre conservar el resultat a còpia de treball defensiu i la creació de joc a través de la possessió per arribar a l'àrea rival. La mescla dels dos elements atorgarà als de la Garrotxa més opcions de guanyar i, possiblement, veure de reüll la salvació: “Haurem de fer bé totes dues coses. Patirem, ja que tindran durant bones estones la pilota, i és que tenen jugadors per fer-ho, i s'haurà de defensar bé, però també hem de generar perill. Si defenses durant noranta minuts, acabes perdent”, comenta Castillejo, que, tot i no voler pensar més enllà del partit contra l'Hèrcules, admet: “Si guanyéssim, les opcions de salvar-nos, fins i tot directament, augmentarien força. No ens hi hem de capficar, ni tan sols pensar-hi, ja que prou feina tenim a tirar endavant el duel al Rico Pérez.”

Castillejo ha deixat fora de la convocatòria Djak Traoré –que durant la setmana ha notat molèsties al turmell– a més de Roger Bonet –també lesionat al genoll–, David Bigas i Èric Reverter –que havia estat un fix en les darreres llistes de setze convocats–. En detriment del de Sabadell, Marcel Serramitja i Diego Sánchez –que ja va gaudir de minuts contra el Llosetí– s'han mantingut entre els convocats i Mousa Bandeh –sancionat contra els balears– torna i viatja amb l'equip.

Aquesta penúltima jornada es disputarà completa durant el dia d'avui, a partir de les 17 h, en horari unificat.

LA PRÈVIA

Sabem què ens hi juguem i tenim tota la il·lusió de donar la sorpresa i guanyar un gran rival en un gran estadi. Estem en un bon moment
La seva necessitat és més maca que la nostra, però a mesura que passin els minuts poden tenir nervis
Santi Castillejo
entrenador de l'Olot

Mir, de nou en el camí de l'Olot

L'exjugador del Palamós, des de fa diverses campanyes entrenador de futbol, Vicente Mir es tornarà a trobar en el camí de l'Olot. Mir era el tècnic de l'Elx B, equip que va impedir l'ascens a segona B als de la Garrotxa en l'eliminatòria d'ascens del curs 2012/13. Superiors a l'equip que llavors dirigia Julio Bañuelos, els il·licitans van pujar per la via més directa, mentre que els olotins, més endavant, sota la direcció d'Àlex Terma i Edu Vílchez, van ascendir a través de la tercera eliminatòria, després de superar el Mairena i l'Arandina, respectivament. L'Olot només ha pogut superar Vicente Mir en un duel, i és que el tècnic valencià ha representat un maldecap constant per als olotins. En l'eliminatòria d'ascens, els il·licitans van vèncer 1-0 al Martínez Valero i van empatar 2-2 al municipal. El curs següent, victòria de l'Elx com a local (3-2) i com a visitant
(0-4) i, la campanya passada, victòria garrotxina, l'única, al municipal (1-0) i empat sense gols a la ciutat esportiva Díez Iborra d'Elx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)