3a divisió FEF

No val res més que guanyar

3a divisió. El Palamós rep el Manlleu (17 h) i el Peralada visita el Júpiter (12 h) amb l'obligació de sumar els tres punts per evitar les posicions que podrien comportar el descens compensat

Queden només dues jornades per abaixar el teló d'aquesta temporada i tant el Palamós com el Peralada estan obligats a sumar els sis punts que resten, començant per guanyar avui, per abandonar la zona baixa de la taula, que els podria dur a primera catalana el curs vinent.

El Palamós, que rep el Manlleu (17 h), és qui més obligat estar a guanyar. “Hem de sortir a morir perquè ara sí que és l'hora de la veritat i serà caixa o faixa”, valora el tècnic Joan Mármol. El degà, dissetè amb 42 punts, encara no ha evitat el descens directe matemàticament, i si avui perd contra el Manlleu i el Rubí –divuitè amb 36 punts– guanya al camp del ja descendit Masnou, es jugarà la possibilitat de permanència en l'última jornada al camp del Rubí, que guanyant faria baixar directament els palamosins. Un empat serviria perquè els de la Costa Brava evitessin el descens directe, però els deixaria molt difícil evitar la setzena i la dissetena posició, que actualment impliquen el descens compensat, i els obligaria a esperar al juny per veure quants equips catalans de tercera aconsegueixen l'ascens. Per tant, guanyar és obligatori per al degà, però no serà fàcil, ja que, tal com va confirmar Mármol, “el Manlleu, encara que s'hi juga ben poca cosa, vindrà a totes”, i és que una carambola encara podria deixar els osonencs en la zona de descens compensat a final de curs. Avui, Mármol tindrà les baixes importants dels sancionats Matamala i Pastor.

D'altra banda, el Peralada ja ha aconseguit evitar el descens directe però, tot i ser catorzè amb 43 punts, encara no pot cantar victòria ja que està igualat a punts amb el quinzè i el setzè. Per això els xampanyers necessiten una victòria al camp del Júpiter (12 h) per fer un pas de gegant cap a la permanència definitiva. “Ja hem complert l'objectiu d'evitar el descens directe i ara el factor dels descensos compensats ja no depèn només de nosaltres, però el que ens queda ho hem de competir amb la màxima il·lusió i amb moltes ganes per sumar tot el que puguem tot i les baixes que tenim”, analitza el segon entrenador del Peralada, Xavi Punsí. Un handicap important per als d'Arnau Sala seran les nombroses baixes, i és que el tècnic no podrà disposar dels sancionats Murga, Ferrón, Argi i Cornellà, i tindrà els dubtes dels lesionats Kike Sánchez i Jaume Duran.

Hem de competir amb la màxima il·lusió i les màximes ganes tot i les baixes que tenim
Xavi Punsí
Segon entrenador del peralada
És cert que les baixes de Pastor i Matamala són importants, però els que siguem sortirem a competir i a donar-ho tot
Hem de sortir a guanyar perquè ara sí que és l'hora de la veritat. El que queda ja és caixa o faixa
Joan Mármol
entrenador del palamós

El Figueres vol mantenir la ratxa a casa

La Unió rep avui el Sant Andreu (a les 16.30 h) en un partit especial, ja que serà l'últim que el tècnic del Figueres Edu Vílchez dirigirà a Vilatenim. Com en els darrers partits, ni la Unió ni el Sant Andreu s'hi jugaran res, però els uns i els altres volen sumar els tres punts per acabar com més amunt millor en la classificació al final de temporada. Els figuerencs arriben després de quatre victòries consecutives a Vilatenim, una ratxa que no van aconseguir ni el curs passat, i intentaran allargar la dinàmica per acabar la temporada amb un gust agradable. Vílchez no podrà comptar per al partit d'aquesta tarda amb els lesionats David Costa, Ritxi i Roger Vidal, mentre que recupera Ramon Masó, recuperat de la seva lesió, com també el sancionat Èric Vilanova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)