2a divisió FEF

Sense magnetisme

Dubtós honor. L'Olot acabarà la temporada sense guanyar lluny de la Garrotxa –vuit punts dels 57 possibles–, una llosa que podria pesar tant com per enviar l'equip de nou cap a tercera

L'Olot va caure derrotat per la mínima al camp de l'Hèrcules (1-0), el tercer classificat, en la penúltima jornada de lliga. Si bé la derrota complica la continuïtat dels garrotxins en la categoria –han de guanyar el Llevant B i esperar el resultat de l'Olímpic i potser també el de la Pobla de Mafumet–, l'ensopegada confirma que l'equip olotí serà l'únic entre els 80 clubs que formen la segona B que no haurà aconseguit cap triomf a domicili. Aquest és el principal argument que explica la mala trajectòria de l'Olot aquesta campanya, i és que els de la Garrotxa arriben a l'última jornada del campionat amb possibilitats de fer la promoció de permanència i salvar llavors la categoria gràcies als bons números a casa.

L'Olot fa 408 dies que no aconsegueix sumar els tres punts fora de casa. La darrera vegada va ser el 29 de març del 2015, al camp del Badalona, en què els jugadors dirigits llavors per Rodri van golejar els escapulats (0-4). Des d'aquell dia, el drama s'ha instal·lat en el conjunt olotí, que pel mal joc o en alguns duels per la mala sort, no ha espantat els fantasmes, ni en el darrer i transcendental partit al Rico Pérez, això sí, contra un dels gegants del grup tercer. De fet, els garrotxins han fet només quatre dianes en els partits de la segona volta lluny de casa –dues en un mateix matx, contra l'Alcoià (2-2), i dues més en els següents vuit enfrontaments.

Per si no fos dramàtica la situació dels olotins, el duel que van empatar a dos gols, al camp del Llevant B, un dels rivals directes, va acabar amb 3-0 per als granotes a conseqüència d'una alineació indeguda per una errada en les fitxes federatives. Restant els dos punts que va aconseguir als despatxos el Llevant i sumant el punt que va perdre a l'Olot, els de Castillejo afrontarien l'última jornada amb possibilitats de salvar la categoria de manera directa i depenent d'ell mateix per assegurar la promoció de permanència, una dada que segurament irrita encara més els aficionats de la Garrotxa, un resum del que ha estat la temporada actual.

Curs 2014/15
Hèrcules-OLOT (j. 33)
2-0
Alcoià-OLOT (j. 35)
1-0
Reus-OLOT (j. 38)
1-0
Curs 2015/16
Vila-real B-OLOT (j. 2)
2-0
Reus-OLOT (j. 4)
3-0
Badalona-OLOT (j. 6)
0-0
Atl. Balears-OLOT (j. 8)
1-1
Huracán-OLOT (j. 10)
3-1
Olímpic-OLOT (j. 12)
2-2
Pobla de Maf.-OLOT (j. 14)
2-2
L'Hospitalet-OLOT (j. 16)
1-1
Llosetí-OLOT (j. 17)
1-0
Llevant B-OLOT (j. 19)
2-2*
Alcoià-OLOT (j. 20)
2-2
Lleida Esp.-OLOT (j. 22)
2-0
Barça B-OLOT (j. 24)
2-0
Sabadell-OLOT (j. 26)
3-0
València B-OLOT (j. 28)
0-0
Eldenc-OLOT (j. 30)
2-1
Cornellà-OLOT (j. 32)
5-0
Espanyol B-OLOT (j. 34)
1-1
Hèrcules-OLOT (j. 37)
1-0 *
El partit va acabar 2-2 però per alineació indeguda el comitè va donar el partit per perdut a l'Olot (3-0).
Total:
11 derrotes i 8 empats.

A casa, de moment, l'onzè millor

L'Olot té sort que el municipal l'ha sostingut amb possibilitats de permanència fins als darrers instants. A la Garrotxa, l'equip només ha perdut tres partits –contra l'Alcoià (1-2) en la primera jornada, el Barça B (0-1) en la cinquena i l'Hospitalet (0-3) en la 35a–. Els olotins van acumular 217 dies sense conèixer la derrota davant la seva afició, i és que l'Olot és, a un partit del final, l'onzè millor equip com a local, amb 29 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)