Manual del bon debutant

3a divisió. Moha ja ha fet set gols des de la seva estrena, i s'ha convertit en el segon jugador de la categoria amb més gols per minuts jugats

Edu Vílchez va fer debutar Moha Chabboura a tercera divisió el desembre passat. El jugador del Figueres va respondre a la confiança de l'entrenador marcant el seu primer gol en la categoria en només 18 segons de joc del partit al camp del Rubí (2-1). Va ser tot un averany del que vindria després, ja que el rendiment de Moha no ha deixat de sorprendre en aquests cinc mesos i mig de competició. Diumenge passat, contra el Sant Andreu (2-2), l'empordanès va fer el primer doblet i va arribar a la xifra de set gols en només 673 minuts de joc, una mitjana d'un gol cada 96 minuts.

Moha s'ha convertit en el jugador més eficaç del seu equip –en què també és el segon màxim golejador, empatat amb Javi Revert i només superat per Adrià Casanova (8)– i en el segon del grup català de tercera. Només el jugador del Gavà Boris Garrós té una millor eficàcia que ell, després d'haver marcat 16 gols en 1.331 minuts, un gol cada 83,18 minuts. “Tenia moltes ganes de jugar a tercera, però no esperava rendir com ho he fet. De fet, pensava que jugaria més minuts, però que no faria tants gols”, explica el figuerenc. Moha indica que el sistema de joc de Vílchez l'ha ajudat a adaptar-se a la categoria i explica quines són les diferències respecte de la primera catalana, on jugava la temporada passada i a principi d'aquesta amb el Girona B: “La diferència és molt gran. A tercera tots els equips tenen una proposta. No et vénen a buscar, no estàs tan incòmode. A primera no jugues tan a gust. Amb el sistema de joc de l'entrenador em sento molt bé, perquè fa servir molt els puntes. En qualsevol altre equip de tercera no m'hauria adaptat tan bé.”

Moha entén que no hagi pogut disputar més minuts –encara no ha jugat cap partit sencer– a causa de la competència que hi ha en la seva posició: “L'entrenador decideix en cada partit segons les característiques de cada jugador. M'agradaria jugar més, però jo estic content perquè marco quan en tinc l'oportunitat.”

El jugador empordanès, de 21 anys d'edat, es mostra molt agraït amb Vílchez per haver-li donat l'oportunitat de debutar a tercera, però també trist perquè el seu entrenador ja no continuarà la temporada que ve: “El vaig conèixer quan jo era cadet del Peralada i ens venia a veure. Jo l'hauria renovat a ulls clucs. És un entrenador que ensenya molt, sap portar molt bé el vestidor i ens ajuda en qualsevol cosa.”

De fet, Moha tampoc no sap encara on jugarà la temporada que ve. Amb el seu rendiment, és d'esperar que el Figueres vulgui retenir-lo, però són moltes les ofertes que poden arribar-li: “Estic molt a gust. Aquí jugo a casa i en el club m'hi trobo molt bé. Però encara no hi ha res fet, hem de parlar amb el club.”

LES FRASES

96
minuts
triga Moha a fer un gol. L'atacant n'ha fet set en els 673 minuts que ha jugat en el campionat
M'agradaria jugar més, però jo estic content perquè marco quan en tinc l'oportunitat