Girona

La connexió més prolífica

Cristian Herrera és actualment l'únic futbolista de les plantilles de l'Elx i el Girona que ha estat als dos equips (agafant-ho molt en pinces, també el porter Germán Parreño va jugar als alevins i infantils del club il·licità), però el cert és que la llista de jugadors que han fel el transvasament del Martínez Valero a Montilivi o a la inversa és molt nombrosa. El Girona que va debutar en la divisió plata el curs 2008/09 ja va tenir una nombrosa representació de futbolistes que havien estat a l'Elx, com Marc Bernaus, Arnal Llibert Conde –amb una penya d'aficionats inclosa–, Raúl Martín i Paco Esteban. Posteriorment, la llista de jugadors que van arribar a Montilivi i que tenien passat al club verd-ilanc s'han anat incrementant. En la campanya 2009/10, el desembarcament d'exjugadors de l'Elx va ser molt important: el porter Dani Mallo, el defensa Dani Tortolero, el migcampista Moha i el davanter Roberto Peragón. I el degoteig va continuar la temporada 2011/12, amb el central Fran Noguerol i el mitja punta Jandro Castro.

El curs 2010/11, a l'estiu, el Girona no va fer cap fitxatge amb passat il·licità, però tot va canviar amb l'arribada del mercat d'hivern i el fitxatge de qui aleshores va ser director esportiu, Mario Barrera, precisament incorporat de l'Elx. En un mes de gener de bojos, Barrera va fer arribar a Girona set incorporacions de les quals tres havien jugat al conjunt alacantí: els migcampistes José Luis Acciari i Emmanuel Omgba –el nigerià, ara a l'Oviedo, no va arribar ni a debutar perquè mai no va tenir els papers en regla– i el davanter Óscar Díaz. A més dels futbolistes, el director esportiu també va firmar un extècnic de l'Elx per a la banqueta del Girona: Josu Uribe. L'entrenador, que va estar al club il·licità la temporada 2014/15 i part de la 2015/16 només va durar onze partits a Montilivi.

Des del curs 2011/12, l'aixeta d'exjugadors de l'Elx que han acabat al Girona s'ha assecat i només hi ha el cas de la cessió de Cifu, la temporada passada.

El camí a la inversa

Molt menor és la llista d'exjugadors del Girona que posteriorment van anar a l'Elx. El primer cas a segona A –Pelegrín va jugar al Girona, però a segona B– va ser el de Xumetra, ara al Llevant. I posteriorment el de Coro, pel qual l'Elx va pagar, l'estiu del 2012, 100.000 euros al Girona.

ALS DOS EQUIPS

Una quinzena de futbolistes que han militat al Girona a 2a A han jugat també a l'Elx
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)