2a divisió FEF

futbol

segona divisió

Quedem a El Sardinero

Rival històric. El Reus es jugarà l'ascens directe amb el Racing de Santander, amb la tornada a casa; mentre que el Lleida se les haurà amb el Barakaldo en la primera eliminatòria

A Reus, el rival fa tanta por com patxoca. I a Lleida no desagrada. Els dos conjunts catalans que batallaran per pujar a segona A ja saben contra qui s'hauran de veure les cares els pròxims dos caps de setmana i, en un context en què mana la imprevisibilitat i guanyar costa Déu i ajuda, tots dos estan força satisfets amb el resultat del sorteig d'ahir a Las Rozas. El Reus s'ha d'enfrontar amb un clàssic de primera com el Racing de Santander, i el Lleida, amb el Barakaldo. El factor camp serà favorable per als roig-i-negres i contrari per als blaus.

“És un històric.” Aquesta és la frase que més es va repetir ahir a la tarda a la capital del Baix Camp. El Reus, que tindrà la possibilitat de pujar per la via ràpida en la fase de campions, ja sap que aquest diumenge a les cinc de la tarda jugarà en un escenari grandiloqüent com El Sardinero. Allà l'espera un Racing que, després de començar despertant dubtes –tants, que la continuïtat de Munitis a la banqueta va trontollar–, ha anat escalant posicions i ha escurçat t una diferència de 13 punts amb el Racing de Ferrol fins a situar-se líder en l'última jornada. L'estat anímic dels càntabres, amb tot, és immillorable. I és que amb el pragmatisme com a arma principal, s'ha plantat de nou en la fase de campions, tal com va fer fa dos cursos, en què va deixar KO el Llagostera.

Segon amb 80 punts

Té molt menys renom que el Racing, però el rival del Lleida Esportiu ha sumat més punts. Concretament 80. El Barakaldo, que és un bloc sòlid i té uns números similars als de l'equip blau, és un conjunt que coneixen bé tant el tècnic com bona part de la plantilla blava, que ja saben el pa que s'hi dóna en el grup basc. Aquest és un dels avantatges que el conjunt d'Imanol Idiakez intentarà aprofitar, juntament amb el factor anímic. I és que els biscaïns van cedir un lideratge que havien acaparat gairebé tota la temporada en l'últim partit. Els de la Terra Ferma, això sí, tenen el factor camp en contra i, atesos els precedents més recents, estan sobre avís. “Serà clau que no encaixem gols en l'anada”, analitzava ahir el director esportiu del club, Jordi Esteve, que espera que el fet que s'hagin anat abonant mensualitats, doni un plus de calma: “Ja hem pagat dues nòmines i complirem amb el que vam dir. Tot el que sigui anar normalitzant la situació és positiu, però estant en el play-off, ara és moment de centrar-nos en la competició.”

LES VALORACIONS

Han cedit el primer lloc en l'últim partit, i això és un cop moral fort que mirarem d'aprofitar
Jordi Esteve
DIRECTOR ESPORTIU DEL LLEIDA
El Barakaldo ha estat tot l'any en la part alta. És un equip que coneixem bé i, pel seu perfil i estadi, ens agrada i podrem competir-hi
RACING
(rival del Reus)
Ciutat: Santander (Cantàbria)
Any de fundació: 1913
Historial: 44 temp. a 1a; 34 a 2a A; 3 a 2a B;
Socis: 8.406 socis
Estadi: El Sardinero (22.222 espect.)
Web: www.realracingclub.es
Twitter: @realracingclub
Pressupost: 3.237.000 euros
President: Manuel Higuera
Entrenador: Pedro Munitis
DADES 2015/16 (1r): 74 punts 21 victòries, 11 empats i 6 derrotes 56 gols a favor i 28 en contra
Pitxitxi: Dioni (13 gols)
JUGADORS DESTACATS:
Álvaro Peña. El mig és la brúixola. Guia l'equip des de la medul·lar i té un nivell tècnic extraordinari, poc comú a segona divisió B.
Dioni. El mitjapunta domina tots els registres ofensius i, tot i no ser ariet natural, és el màxim golejador de l'equip, amb 13 dianes.
ÚLTIMES TEMPORADES: 2014/15
19è (2a A) 2013/14
1r (2a B) 2012/13
20è (2a A) 2011/12
20è (1a) 2010/11
12è (1a) _____________________________________________________
BARAKALDO
(rival del Lleida)
Població: Barakaldo (Biscaia)
Any de fundació: 1917
Historial: 30 temp. a 2a A; 31 a 2a B
Socis: 2.109
Estadi: Lasesarre (7.960 espect.)
Web: www.barakaldocf.com
Twitter: @barakaoficial
Pressupost: 746.566 euros
President: Orlando Sáiz
Entrenador: Luis David Movilla
DADES 2015/16 (2n): 80 punts 24 victòries, 8 empats i 6 derrotes 52 gols a favor i 24 en contra
Pitxitxi: Alain Arroyo (10 gols)
JUGADORS DESTACATS:
Alain Arroyo. L'afició del Barakaldo el compara amb Aduriz. És bregador i té una bona capacitat de definir, com ho demostren els seus 10 gols.
Galder Cerrajeria El mig centre, nascut a Barakaldo, porta la batuta de l'equip gràcies a la seva creativitat i visió de joc.
ÚLTIMES TEMPORADES: 2014/15
7è (2a B) 2013/14
8è (2a B) 2012/13
5è (2a B) 2011/12
2n (3a) 2010/11
20è (2a B)
El Racing és un rival històric. Ens espera una eliminatòria complicada, però molt bonica
Natxo González
entrenador del reus
No hem tingut sort, el Racing és un equip molt fort i històric, serà molt difícil, però alhora un plaer
Xavier Llastarri
PRESIDENT DEL REUS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)