2a divisió FEF

futbol

Fase d'ascens a segona A

Segon amb números de líder

Fase d'ascens a 2a A. El Barakaldo, rival del Lleida, ha sumat 80 punts, però arriba al ‘play-off' amb els dubtes generats per un final de lliga irregular, en què ha cedit el primer lloc en l'últim duel

L'equip que dissabte visitarà el Camp d'Esports té molts paral·lelismes amb el Lleida, però hi guarda un tret antagònic que beneficia els de la Terra Ferma. Mentre que els blaus han fet un tram final de temporada per emmarcar i penjar al rebedor, a la vista de tothom, els bascos han estat tota la campanya tallant el bacallà i una davallada en el tram final els ha fet perdre el lideratge en l'última jornada, en benefici del Madrid Castella. Vaja, que per números (80 punts) el Barakaldo és el millor segon de la categoria, però per sensacions el rival sembla un pèl més accessible. “Arriben tocats i ho intentarem aprofitar”, afirmava el director esportiu blau, Jordi Esteve, després del sorteig.

Barakaldo és una ciutat obrera i el seu equip de futbol també. El grup d'homes que hi ha sota les ordres de David Movilla és equilibrat i pencaire. No hi ha cap nom d'aquells estridents, amb una trajectòria contrastada a primera o segona A, però tots els futbolistes coneixen molt bé la categoria en què competeixen. El domini de diferents registres, tot i que sol jugar amb un 4-2-3-1, i la capacitat que té el seu tècnic d'esbudellar els defectes dels rivals i aprofitar-los al màxim converteixen els biscaïns en un conjunt molt a tenir en compte.

Els més sòlids del grup

Un dels trets que comparteixen el Barakaldo i el Lleida és que tots dos són l'equip que ha rebut menys gols al seu grup. Els bascos n'han encaixat 24, dos més que els blaus. Això sí, han marcat tres dianes més (52). D'altra banda, com és lògic, el conjunt de Movilla rendeix molt millor quan juga a casa. És, de fet, el millor local del grup dos (49 punts), i només ha perdut dos partits com a local. A camp contrari, en canvi, ha cedit set empats i quatre derrotes, la majoria en els darrers tres mesos.

El partit, dissabte a les 18.30 h

El Lleida va anunciar ahir l'horari del partit d'anada, que es disputarà dissabte a les 18.30 h al Camp d'Esports, amb la ciutat en plena celebració de l'Aplec del Cargol. És per aquesta raó, i per la transcendència del matx, que el president, Albert Esteve, confia en un camp ple: “Esperem una resposta massiva de la ciutat, i també de Barakaldo.” Els socis del Lleida també hauran de pagar, tot i que disposen de promocions per rebaixar el preu de l'entrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)