2a divisió FEF

La recerca de la normalitat

Fase d'ascens a 2a A. L'històric Racing de Santander, rival del Reus, vol deixar enrere un passat recent convuls i tornar-se a consolidar en el futbol professional, el seu hàbitat natural

El Reus es jugarà l'ascens a la categoria de plata contra un històric en hores baixes, el Racing de Santander. El Racing, que ha jugat 44 temporades a primera i 34 a segona A, vol recuperar la normalitat perduda a causa dels greus problemes institucionals i econòmics que l'han sacsejat les últimes temporades; el moment més trist va ser el descens a segona B el juny del 2013. El Racing va tornar a segona A només un any després, en derrotar el Llagostera en l'eliminatòria directa d'ascens i en complir els requisits econòmics de la LFP, però després d'una altra mala temporada, Pedro Munitis, fitxat com a entrenador el març de l'any passat juntament amb els també exfutbolistes del club Javier Pinillos i Gonzalo Colsa, no va poder evitar un altre descens a segona B. El bon final de curs i l'aposta per recuperar les arrels del club, però, van fer que el cos tècnic fos renovat.

Tot i que l'inici de temporada no va ser bo, el Racing, amb pragmatisme i una barreja d'experiència i joventut, va progressar i, gràcies a una sola derrota en tota la segona volta, va retallar els 13 punts que havia arribat a tenir d'avantatge respecte a ell el Racing de Ferrol, al qual va prendre el primer lloc en l'última jornada. Dioni, un davanter amb recorregut a segona B i que va arribar a debutar a primera amb el Deportivo, és el màxim golejador, amb 13 dianes. En atac, l'equip de Cantàbria es refia també de la capacitat de desequilibri del senegalès Coulibaly, de la desimboltura del jove Óscar, producte del planter i una de les revelacions del curs, i de la capacitat d'arribada de Dani Rodríguez i Artiles.

La tornada, ja definida

El Reus va anunciar ahir la data i hora del partit de tornada, que es disputarà també en diumenge. L'horari serà les sis de la tarda, una hora més tard que en el partit d'anada, que es juga a les cinc.

HORARI CONCRETAT

El partit de tornada a Reus es jugarà diumenge de la setmana que ve a les sis

Un dels botxins de fa un any

El Reus va ser eliminat la temporada passada de la fase d'ascens a segona A pel Racing de Ferrol, que va anar de molt poc que no tornés a ser el seu rival aquesta temporada. L'equip gallec arribava líder a l'última jornada, però va perdre al camp de l' Astorga, que ha baixat, i va veure com el Racing de Santander, que va vèncer el Coruxo a El Sardinero, li prenia el títol de lliga. Hi ha un jugador, però, que sí que es tornarà a enfrontar al Reus, després de fer-ho amb la samarreta del Racing de Ferrol fa un any. Es tracta de l'interior Dani Rodríguez, que en aquella eliminatòria va disputar els 180 minuts i que ara és un dels jugadors importants del Racing de Santander.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)