3a divisió FEF

El degà sense experiència

Fase d'ascens a 2a B. L'equip amb més història del Penedès jugarà per primer cop una promoció d'ascens a bronze. El club ha fet un salt de qualitat des de l'arribada de Joan Soler a la presidència

Des del 1904 fins ara, el Vilafranca mai havia tingut la possibilitat de jugar tan amunt. El quart lloc a tercera divisió i la disputa de la promoció d'ascens a segona B suposen un rècord per al degà penedesenc, que mai abans havia tingut un repte tan gran. L'Atlético Malagueño, doncs, és un rival del nivell de la fita que té entre les mans l'entitat.

Al llarg de la seva història, el Vilafranca ha tingut molta discontinuïtat en les seves presències a tercera divisió. La 15/16 ha estat la sisena temporada consecutiva en la categoria, però prèviament no la trepitjava des del 1999. Així doncs, com ha estat possible la transformació d'una mitjania a tercera divisió en un equip que ambicionés ser al capdamunt? “Treballant de mica en mica, amb l'ajut de l'Ajuntament per sanejar el club i anant aconseguint recursos: hem augmentat el de publicitat estàtica i tenim tres patrocinadors”, diu el president Joan Soler: “Nosaltres fa tres temporades que hi som, i si bé en el primer curs vam tenir problemes, amb la incorporació d'Ivan Moreno com a tècnic hem fet un salt de qualitat”, diu.

L'èxit porta l'èxit

“No som un club que aspiri a pujar de categoria com ara el Prat i l'Europa, però som aquí pel fet de ser seriosos en els pagaments i anar tenint bons resultats”, afegeix Soler, que reconeix que no li fa por pujar de categoria: “No ens espanta. Pel que fa als jugadors, en trobaríem sense estirar més el braç que la màniga, i quant a organització, hauríem de fer tots un esforç per aconseguir més recursos. Però penso que un anyet a segona B no ens faria cap mal”, reivindica el president del Vilafranca.

LES REACCIONS

Hauríem de fer tots un esforç per aconseguir més recursos, però crec que un anyet a segona B no ens faria cap mal
Amb la incorporació d'Ivan Moreno com a entrenador hem fet un salt de qualitat
Joan Soler
President del vilafranca

Nou jugadors ja han jugat una fase

L'entitat està en plena organització del partit d'anada contra l'Atlético Malagueño (diumenge, 18 h). “Ens està trucant molta gent, hi ha molt moviment. Ara són les Fires de Maig i cal una reordenació dels espais”, explica Joan Soler, president d'una entitat nova en l'organització d'un esdeveniment de tanta magnitud. El Vilafranca ha guanyat les dues darreres promocions d'ascens que va disputar: el 2005, contra el Cassà (5-3, en total) per pujar a 1a catalana, i el 1988, contra el Calella (4-3), per pujar a tercera divisió. Tot i que l'entitat no és experta en aquestes fases, fins a nou jugadors de la plantilla han viscut eliminatòries per ascendir en alguna ocasió: Triguero (Vilanova i Sant Andreu), Boira (Vilanova), Via, Duran, Bueno, Oribe i Casas (Pobla Mafumet), Castillo (Alcoyano i Albacete) i Miguel Ramos (Girona).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)