2a divisió FEF

A Olot, molta feina per fer

2a divisió B. Els garrotxins ja han parlat amb tota la plantilla i hauran de renegociar amb alguns jugadors

Un cop acabada la lliga, sense possibilitats de fer cap mena de promoció, ni de permanència ni d'ascens, els equips de qualsevol categoria comencen a planificar l'estratègia convenient per construir una nova plantilla de cara al curs vinent. Si, a més, un equip canvia de categoria, com el cas de l'Olot, la planificació i la feina per fer és doble, ja que ha de reestructurar gairebé totes les peces del planter.

El secretari tècnic de l'Olot, Sergi Raset, és probablement l'home més enfeinat dels darrers dies. Apagar focs, renegociar contractes, liquidar vinculacions amb futbolistes i confirmar les operacions aparaulades, pendents de serrells, són les principals feines del gironí: “En aquesta època, el secretari tècnic i el director esportiu solen estar enfeinats, ja que és l'hora de plasmar i acabar de concretar la feina iniciada des de fa setmanes. Amb la lliga acabada aviat i amb el canvi de categoria, el primer que hem fet, i per això sembla que les operacions estiguin aturades, ha estat solucionar la plantilla actual. Hi havia jugadors amb fitxes altes a segona B, hem parlat amb tothom donant per liquidada la temporada 2015/16. Tots els jugadors que no seguien ja estan desvinculats i ara començarem a treballar per a la temporada vinent”, comenta Raset, que respecte a la continuïtat d'algun component de la plantilla del descens afegeix: “Hi ha algun cas que tot i baixar, el contracte del jugador manté validesa, però amb salaris que a segona B ens podem permetre i a tercera, no. Ens poden interessar i negociarem per adaptar-los a la nova categoria. La nostra idea és oferir l'oportunitat de seguir vinculats al projecte a molts jugadors compromesos i de la zona.”

Jugadors de proximitat

Un dels objectius de l'Olot és readaptar la plantilla amb gent de la demarcació, un aspecte sempre important en la idea i filosofia de la junta directiva comandada per Joan Agustí: “No és un handicap. Quan estava al Girona ja ho mirava, això. El jugador gironí i el garrotxí és molt compromès i et dóna un plus que en moments determinants és clau. No podrem fer una plantilla només de garrotxins, però si hem de buscar futbolistes de Barcelona, hauran de ser jugadors diferents i competitius per tal que ens ajudin a fer una plantilla forta. Després ja veurem si som capaços d'estar en la part alta”, analitza el secretari tècnic de l'Olot, que sobre les possibilitats de contractar Marc Mas, pitxitxi del grup cinquè de tercera amb el Peralada, comenta: “Sempre m'ha agradat i l'hem estat seguint. Qualsevol equip de la demarcació estaria molt content de tenir-lo. M'agradaria que jugués amb l'Olot, hi estem parlant.”

El silenc seria, doncs, una de les peces lligades.

EL PROTAGONISTA

Hem parlat amb els futbolistes. Tots els que no seguien ja estan desvinculats i ara començarem a treballar per a la temporada vinent
La idea és oferir l'oportunitat de seguir vinculats al projecte a molts jugadors de la zona. Negociarem per adaptar els contractes a la nova categoria
Qualsevol equip de la zona estaria molt content de tenir en Mas. M'agradaria que jugués amb l'Olot
Sergi Raset
Secretari tècnic de l'olot

El tècnic, la peça més important

Després d'anunciar oficialment que Santi Castillejo no seria l'entrenador de la temporada vinent, un secret de domini públic tot i que falta de la confirmació per part del club, l'Olot s'ha posat a analitzar quin dels candidats de la llista final s'adapta millor a la idea del club i al perfil concret que es busca. Segur que el mateix Sergi Raset ha rebut proposicions de tota mena d'agents i tècnics interessats: “Apostarem per gent que ens generi il·lusió. És un decisió important, hi ha candidats, gent que s'ofereix, etc. Tenim clar el perfil i a partir d'aquí veurem si trobem la persona idònia per venir al projecte i ajudar-nos”, diu el secretari tècnic, que no va esquivar analitzar el perfil de Francesc Cargol, l'etern candidat al càrrec, com a un dels idonis: “És un entrenador amb experiència a tercera i d'Olot. Tots els noms que tinguin aquest perfil s'han de tenir en compte, després ja veurem si n'hi ha més i si aquests s'adapten al que busquem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)