2a divisió FEF

El Lleida mata un gegant

Fase d'ascens a 2a A. Excels partit del conjunt d'Idiakez, que amb serenitat, sense presses i madurant el partit a la perfecció, elimina el Barakaldo, que, fins i tot, falla un penal

Sense grans escarafalls, el Lleida practica un domini intens però sibil·lí que mata els rivals. No té grans golejadors, ni practica un futbol abassegador, però deixa els rivals a la lona sense que se n'adonin. Els blaus van tornar a lluir-se, a la seva manera, i van eliminar el Barakaldo, que sospirava –i ho va tenir a prop– per ser primer classificat perquè ha passat el que s'esperava: que en un tancar i obrir d'ulls s'ha quedat sense el somni de la segona A. Els blaus, en canvi, el mantenen ben viu, no només per haver superat l'eliminatòria sinó per la sensació que, en el sorteig, la bola del Lleida és la més calenta de totes. Tant, que crema. El rellotge corria a favor del Lleida des que l'àrbitre va xiular i en el primer temps gairebé no va passar res. El Barakaldo tenia la pilota, s'acostava però no aconseguia provar Crespo. Tot i el perill de refredar-se, el porter va demostrar reflexos en aturar un penal (23') que hauria canviat el partit del tot. Els blaus no es van posar nerviosos, van continuar ben col·locats al darrere intentant explotar la velocitat de Colinas, que va provar un xut des de la frontal sense fortuna.
Gol psicològic
Tots els plans que tenia al cap el tècnic local, David Morillas, van quedar en res quan només de sortir del descans el seu equip va cometre una errada defensiva –aquella que es va passar esperant el Lleida tot el primer temps– i que va deixar Colinas i Diego Suárez sols. El davanter centre titular –ahir, en absència d'Onwu, que es va lesionar en l'escalfament– va assistir el també golejador en l'anada i va encarrilar la classificació. Amb el resultat totalment controlat, el Lleida va continuar amb el pla inicial: tancant línies, evidenciant els problemes ofensius del rival i intentant burxar en la ferida a l'esquena de la defensa. La serenitat també va provocar que els visitants no entressin en la tensió de la promoció que, en canvi, sí que va portar al vestidor abans d'hora el local Quintanilla per un cop de colze inoportú (67'). Els desitjos locals demanaven lluitar fins al final però la defensa blava només va concedir un gol de córner, del tot inservible, d'Aythami quan tot estava dat i beneït.

BARAKALDO 1 (0)
LLEIDA1 (1)

BARAKALDO: Alejandro; Aythami, Quintanilla, Elgezabal (David Martín, 53'), Pomares; Albisua (Cusi, 75'), Cerrajería; Armiche, Alain Arroyo, Izquier; Iker Hernánez (Ito, 66'). LLEIDA: Crespo; Óscar Rubio, Molo, Toño Vázquez, Fuster; Albístegui (Carlos Rodríguez, 72'), Marc Martínez; Colinas, Òscar Vega, Urko Arroyo (Arnau Tobella, 76'); i Diego Suárez (Ekhi, 66'). GOLS: 0-1 (47') Colinas. 1-1 (89') Aythami. ÀRBITRE: Fernández Pérez. T.G.: als locals Albisua i Alain Arroyo; als visitants Toño Vázquez, Fuster, Albístegui i Urko Arroyo. T.V.: Al local Quintanilla (67') amb vermella directa. PÚBLIC: Uns 4.000 espectadors a Lasesarre. Mig miler eren seguidors del Lleida.

ELS VESTIDORS

Hem eliminat un autèntic equipàs patint però sabent sempre el què fèiem. Ens han posat al límit i hem hagut de defensar molt bé
Hem tingut fortuna en el penal però perquè tenim el millor porter de la categoria
Imanol Idiakez
entrenador del lleida

El sorteig se celebrarà dimarts (12 h)

El sorteig de la segona eliminatòria per pujar a segona divisió A, finalment se celebrarà demà dimarts al migdia. El fet que el Madrid B jugui el seu partit (tornada de l'eliminatòria de campions) avui contra l'UCAM Múrcia, per no fer-lo coincidir amb les celebracions de la Champions del primer equip, ha endarrerit la celebració del sorteig.
Al Lleida li podria tocar fins i tot un primer, un segon o un quart classificat ja que han sobreviscut quatre quarts classificats. D'altra banda, la federació va enviar una circular en què deia que el sorteig d'ascens a segona B se celebraria avui a la tarda (16.45 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)