2a divisió A

La personalitat es mantindrà

Reus. El club roig-i-negre farà el salt a segona A amb la continuïtat del tècnic, del bloc i de les estructures ja professionalitzades des de l'arribada de Joan Oliver

El Reus no es vol tornar boig després de pujar, per primer cop en la seva història, a segona A. De fet, l'entitat roig-i-negra ja fa dos anys, des de l'arribada de Joan Oliver com a principal accionista, que treballa pensant en el salt al futbol professional, que era l'objectiu ambiciós del nou projecte, de manera que no consideren que calgui canviar la manera de treballar i, sobretot, el projecte esportiu. “Donar continuïtat al que hem fet els dos últims anys, a les estructures creades per professionalitzar el club, és el punt de partida. Afrontem el futur amb confiança i intentarem millorar”, va afirmar ahir Joan Oliver, que va comparèixer davant els mitjans de comunicació just després de la primera reunió del consell d'administració un cop assolida la fita de l'ascens. La junta va servir per començar a planificar el curs vinent.

El vessant econòmic és el que el Reus veu amb més optimisme, sobretot després dels problemes de tresoreria que han aparegut aquest curs i que van provocar que la plantilla expliqués publicament que l'entitat els devia algunes mensualitats. El problema, segons Oliver, ja està resolt. “La situació econòmica, que ens va fer patir, està estable. I a segona A millorarà molt”, va dir Oliver, que va explicar, a grans trets, que si bé a segona A els costos dels clubs es doblen, els ingressos es multipliquen per deu. Entre drets de televisió, travesses i patrocinis de la LFP, el Reus percebrà uns 5 milions d'euros.

En la part esportiva hi ha molta feina avançada, ja que el Reus confia en el tècnic i en el bloc de l'ascens. Natxo González tenia una clàusula en el contracte segons la qual quedava renovat automàticament en cas d'ascens. Molts dels jugadors importants aquesta temporada –Edgar Badia, Ángel, Ramon Folch, Carbia, Haro, Ricardo...– tenen un any més de contracte, i amb alguns que l'acaben ara es parlarà per renovar-lo. En qualsevol cas, la idea del Reus és reforçar la plantilla amb futbolistes contrastats a segona A i amb qualitat –des del club recorden que en l'actual plantilla ja n'hi ha alguns–, donar l'alternativa a futbolistes joves –el nou filial, el Cambrils, acaba de pujar a primera catalana i es voldria signar un acord amb algun club de tercera divisió– i buscar cessions de clubs de primera. L'estreta relació entre Joan Oliver i el representant Jorge Mendes serà important en aquest aspecte.

Retocs a l'estadi

Una de les preocupacions principals dels equips que pugen per primera vegada a segona A és si l'estadi compleix les exigències de la Lliga de Futbol Professional. A Reus estan tranquils en aquest aspecte, ja que consideren que a l'estadi municipal només s'hauran de fer alguns retocs, sobretot pel que fa als accessos i a la seguretat. “L'estadi necessita alguna millora, però en cap cas una obra faraònica”, diu Oliver. Pel que fa a la capacitat, el recinte reusenc no arriba als 5.000 seients, i la LFP demana que els estadis de segona A en tinguin un mínim de 6.000. Tot i això, la LFP dóna un marge de dos anys perquè els clubs s'hi adaptin, i a això s'aferra el Reus, que no es planteja augmentar de seguida la capacitat de l'estadi. Prefereix, per exemple, esperar a veure quina és la resposta de l'afició en la nova categoria. Sap, a més, que sempre tindrà la solució ràpida de les grades provisionals. Tot i això, el club és conscient que, com menys capacitat a l'estadi, menys ingressos. “No és el mateix tenir menys de 5.000 seients que 20.000. Haurem d'administrar els recursos que puguem generar”, afirma Joan Oliver.

LES FRASES

Donar continuïtat al que hem fet els dos últims anys és el punt de partida. Afrontem el futur amb confiança i intentarem millorar

UN ANY MÉS

Una clàusula renovava el contracte de Natxo González en cas d'ascens
La situació econòmica, que ens va fer patir, està estable. I a segona A millorarà molt
Joan Oliver
MÀXIM ACCIONISTA DEL REUS
Hi haurà retocs, però tenim la base de l'equip. Farem les coses com fins ara, amb coherència
Xavier Llastarri
PRESIDENT DEL REUS

L'UCAM, l'altre ascendit

L'UCAM de Múrcia acompanyarà el Reus a segona A –tampoc hi ha juga mai abans– ja que ahir es va imposar al Castilla en l'altra eliminatòria directa en fer bo el 2-1 de l'anada amb un 2-2 a la ciutat esportiva del club blanc. Així, el Castilla se'n va a la segona fase i l'UCAM serà el rival del Reus en l'eliminatòria que decidirà el campió de segona B. És una final “absurda”, segons Joan Oliver, que el Reus intentarà que es jugui com més aviat millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)