2a divisió FEF

2a divisió B

La tranquil·litat de Dólera

El tècnic, a casa i en un entorn sense pressió, ha aconseguit el bronze després de tres intents fallits amb l'Europa

El retorn a casa, el soroll en marxar de l'Europa, la pressió d'un pressupost mastodòntic, el precedent del curs passat... Els condicionants no ajudaven gens ni mica perquè Pedro Dólera (el Prat de Llobregat, 1973) culminés el seu projecte al Prat i pugés a segona B en tan sols un any. El tècnic potablava, però, ha espremut totes les facilitats que li ha donat l'equip català més gran de la tercera divisió: una gran plantilla, una estructura sòlida per sobre seu i el silenci i la tranquil·litat que mai va trobar al Nou Sardenya.

No gaires dies després d'acabar la temporada, Dólera sol trucar als jugadors que l'interessen i ho posa fàcil: “Et vull fitxar però necessito la teva resposta ara mateix.” L'entrenador continua exigint fidelitat com el primer dia, però amb el temps ha sabut tenir màniga ampla amb els seus jugadors. Al club tothom reconeix que un dels secrets de l'ascens d'aquesta temporada ha estat l'autogestió de la plantilla: les llibertats que obtenien els jugadors eren recompensades amb grans esforços en els entrenaments, un fet que l'entrenador no ha parat de lloar durant tot el curs.

Estudiós

Metòdic i estudiós fins a l'extrem, Dólera trenca els tòpics: en el temps del copet a l'esquena, és poc estimat pels seus homòlegs; en l'època del vestit d'etiqueta, es va formar en els camps de terra; en l'època de la correcció política, no es mossega la llengua quan li bull la sang. L'entrenador va aprendre a obrir el paraigua quan plovia més fort, quan tot i les consecucions a l'Europa, com ara una extraordinària copa Catalunya eliminant els tres equips de segona A, no va poder evitar les crítiques per no haver fet pujar l'equip. Això ha provocat ferides, molt presents en els seus discursos, avesats a treure's la pressió de sobre sistemàticament. Però quan ha amainat, quan els condicionants han deixat d'importar, quan només s'ha parlat de la pilota, Pedro Dólera ha arrasat i ha aconseguit, per fi, l'anhelat bronze.

Format al poble
Va començar d'entrenador al Prat de Llobregat, primer a la Terlenka en categories inferiors i més tard a l'Escola de Futbol Prat Blaugrana. El 2006 va fer el salt al Marianao Poblet, on va estar a un punt d'aconseguir un doble ascens de preferent a tercera divisió. El 2009 va fitxar per l'Europa fins que l'estiu passat va fitxar per l'AE Prat, amb qui ha pujat a segona divisió B.
2
ascensos.
Amb el Marianao a primera catalana i amb el Prat a segona B.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.