Territorial

Un partit per a la història

Fase d'ascens a 3a divisió. Expectativa màxima a la Jonquera per la visita del Santboià en l'anada de l'eliminatòria que podria culminar amb ascens la que ja és la millor temporada del club

La Jon­quera viu un moment dolç. Aquest cap de set­mana i el que ve jugarà els dos par­tits més impor­tants de la seva història, cor­res­po­nents a la pro­moció d'ascens a ter­cera divisió. L'equip empor­danès s'ha gua­nyat aquest dret després d'aca­bar sub­campió del grup 1 de pri­mera cata­lana. No està gens mala­ment per a un club d'una població de poc més de tres mil habi­tants que s'enfronta a rivals de capi­tals de comarca o de ciu­tats amb molts més habi­tants. Un d'aquests rivals, l'històric Sant­boià de Sant Boi de Llo­bre­gat (83.107 habi­tants), és con­tra qui es jugarà l'ascens a ter­cera divisió a par­tir d'aquest diu­menge, en què es dis­pu­tarà el par­tit d'anada al camp de les For­ques (18 h).

La bona ratxa del club empor­danès coin­ci­deix amb tem­po­ra­des de can­vis. En fa dues hi va haver una reno­vació de la junta, i la nova, pre­si­dida per Jordi Fer­ra­rons, la for­men, majo­ritària­ment, exju­ga­dors actius durant la dècada dels noranta, com Pep Biur­run, secre­tari del club: “L'antic pre­si­dent [Josep Serra] ho va dei­xar per qüesti­ons d'edat. Vam aga­far el tes­ti­moni ja amb l'equip a pri­mera i amb l'objec­tiu ini­cial de conèixer les estruc­tu­res del fut­bol actual i estar en una posició digna. Pujar seria un gran èxit, el de diu­menge serà el par­tit més impor­tant de la història del club, que no havia acon­se­guit mai arri­bar fins aquí”, explica. Biur­run con­si­dera que l'èxit de la Jon­quera té a veure, sobre­tot, amb el tre­ball tant del cos tècnic –aquesta tem­po­rada van apos­tar per Àxel Vizu­ete com a entre­na­dor– i els juga­dors com de la direc­tiva: “Si l'equip fa les coses ben fetes i la sort l'acom­pa­nya les coses sur­ten. La junta també s'ho ha tre­ba­llat. Hem llui­tat per tirar les coses enda­vant. Un club de pri­mera cata­lana no es porta amb qua­tre tru­ca­des de telèfon.”

El club té uns 300 socis –cor­res­po­nent a un 10 per cent de la població total de la Jon­quera, recorda Biur­run–, una escola de fut­bol amb 120 nens i un suport popu­lar crei­xent. “Ens agra­da­ria que encara vingués més gent, però estem con­tents del suport que rebem, i diu­menge espe­rem omplir el camp.” Les entra­des per veure el par­tit con­tra el Sant­boià cos­ta­ran 5 euros, i el club orga­nit­zarà diver­ses acti­vi­tats, com una xaranga, que apor­tin ani­mació durant el par­tit. S'espe­ren diver­sos auto­cars dels afi­ci­o­nats del Sant­boià a les For­ques: “Inten­ta­rem que sigui una jor­nada maca. Serà l'únic par­tit de fut­bol que es jugarà diu­menge a l'Empordà i segur que serà el dia amb més públic al camp en la història del nos­tre club”, con­clou Biur­run.

Fan 35 km per anar a entrenar-se sobre gespa artificial

La Jonquera fa tres entrenaments setmanals, però només un, per norma general, té lloc al camp de les Forques. Per als altres dos es desplaça a Bàscara, a 35 km, on pot disposar d'un camp de gespa artificial. “Ho fem per una raó senzilla. La majoria dels equips de la categoria tenen camps de gespa artificial i la nostra és natural. Per ser competitius cal que ens entrenem sobre gespa artificial perquè la diferència, quant a bot i velocitat de la pilota, és molt bèstia”, explica Biurrun. El club va arribar a un acord amb l'Ajuntament i el club de futbol de Bàscara per fer servir les seves instal·lacions dos dies a la setmana, durant dues hores. La ubicació de Bàscara també resol problemes de mobilitat. Molts jugadors viuen a Girona o als voltants i Bàscara es troba a mig camí de la Jonquera, de manera que s'estalvien fer el trajecte sencer (60 km) fins a la població fronterera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)