2a divisió FEF

Temible joventut

Fase d'ascens a 2a divisió A. El Lleida rebrà diumenge un Real Madrid Castella ferit per l'eliminació en la fase de campions, però carregat d'arguments, sobretot en l'aspecte ofensiu

Real Madrid. El nom del club imposa respecte. I que el seu filial sigui l'equip que es creui al teu camí no és precisament una bona notícia. Al Lleida, però, li tocarà ballar amb la més lletja del ball en la batalla per accedir a l'eliminatòria decisiva. En una balança, i tenint en compte que en el play-off tot s'acaba equilibrant, les raons per a l'optimisme i per al pessimisme estan al mateix nivell. I és que, tot i exhibir potencial durant tota la temporada i acabar campió arrabassant el títol al Barakaldo en l'última jornada, el filial blanc va rebre un bany de realitat contra l'UCAM Múrcia, que va apartar-lo de l'ascens directe amb una victòria a casa (2-1) i un empat en la tornada a Valdebebas (2-2). La falta de contundència al darrere va pesar més que la màgia i l'encert a dalt i els nanos de la fábrica van rebre una clatellada de la qual encara s'estan recuperant.

El rival del Lleida ha estat el conjunt més realitzador dels quatre grups de segona B. Amb un atac lluny de l'abast de tots els equips de la categoria, tret d'altres filials de renom –Odegaard i Borja Mayoral desborden per les bandes i Mariano fulmina porters a la punta de llança–, els de Luis Miguel Ramis van marcar 72 gols en la lliga i tres en la fase de campions. A Óscar Rubio, Molo, Toño Vázquez, Raúl Fuster i companyia els tocarà suar la cansalada. S'ha de prestar una atenció especial a l'ariet català d'origen dominicà Mariano Díaz, que ha marcat 27 gols entre la lliga i el doblet que va fer dilluns contra l'UCAM.

La teoria de la manta –si et tapes el cap els peus queden desprotegits i viceversa– és ben patent al Madrid Castella. Si a dalt són un rival temible, en defensa generen força més dubtes, sobretot quan no juga la rereguarda de gala formada per Fran, Lienhart, Reguilón i Tejero. El conjunt blanc pateix en tasques de contenció. Sol cedir espais i sofreix molt a pilota aturada. Una bona mostra de totes aquestes mancances són els quatre gols que va rebre en l'eliminatòria de campions, contra un rival que no va generar gaire perill, i el fet que hagués encaixat 40 dianes en la lliga, en què va ser el segon conjunt de play-off més tou en defensa.

Un altre aspecte que s'entreveu determinant és evitar que els migcampistes entrin en joc. En especial Marcos Llorente, un pivot exquisit, i l'interior lleidatà Aleix Febas, que és l'enllaç entre la medul·lar i els tres homes d'atac, si bé és capaç de generar perill ell tot sol. Al Lleida, doncs, se li ha girat molta feina. La consigna que té l'equip és clara: mantenint la solidesa mostrada fins ara, tot és ben possible.

LES XIFRES

72
gols ha marcat
el Castella en la lliga i tres en la fase de campions. És el més efectiu de tots els grups.
4
dianes va rebre
per part de l'UCAM en la fase de campions. En la lliga ja n'havia encaixat 40.
27
gols ha fet
el màxim artiller i referent ofensiu del filial blanc, el català Mariano Díaz.

La tornada, el dissabte 11 a les 18 h

El Lleida Esportiu va anunciar ahir que el partit de tornada a l'estadi Alfredo Di Stéfano es disputarà el dissabte 11 a les 18 h. El club blau i el Madrid han acordat que el preu de les entrades per a les dues aficions sigui de 10 euros. De moment, els seguidors dels dos equips disposen de 300 localitats a camp contrari. El Lleida, de fet, ja ha enviat al Real Madrid els tiquets per als seus aficionats, que se situaran al gol sud en el matx de diumenge (18.30 h). El ritme de venda d'entrades per a aquest partit, precisament, és molt elevat. Ahir hi va tornar a haver cues a les taquilles del Camp d'Esports i el club va anunciar al vespre que havia despatxat 6.103 tiquets.

Febas torna a casa convertit en promesa blanca

El partit de diumenge serà especial sobretot per a l'interior lleidatà Aleix Febas, que torna a casa convertit en una de les grans promeses del Real Madrid. El migcampista de 20 anys és un producte genuí del futbol formatiu de la Terra Ferma, ja que va passar per les categories inferiors de l'EFAC Almacelles, el Baix Segrià i el mateix Lleida, on va militar del 2007 al 2009, abans de recalar al planter del Real Madrid amb només 13 anys. A Valdebebas ha anat cremat etapes fins a convertir-se en un fix en la medul·lar del Castella, on destaca per la seva capacitat de desbordar els rivals en espais petits i oxigenar el joc. Una delícia, vaja. El jugador, amb tot, es mor de ganes de trepitjar la gespa del Camp d'Esports. “Lleida és la meva terra, hi he jugat de petit i tinc molta il·lusió, ja que hi haurà la meva gent mirant el partit”, va afirmar el centrecampista al lloc web del Madrid. Per a Febas, tornar a casa serà un al·licient més per rendir a un bon nivell: “Els meus pares, la meva família i els meus amics d'infància seran al Camp d'Esports, això em donarà un plus.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)