Resurrecció a El Bierzo

El Girona va veure el precipici en la penúltima visita a El Toralín, fins a les aparicions salvadores d'Alfredo Ortuño i Isaac Becerra

Poc suc dels altres partits dels gironins en un estadi recollit i amb ambient que avui bullirà

El balanç global del Girona a El Toralín no és espectacular, però l'única vegada que hi va jugar un partit de transcendència màxima se'n va sortir amb una victòria tan patida com imprescindible per mantenir-se viu en la Lliga de Futbol Professional. El partit d'avui té alguns paral·lelismes amb el de fa dos anys, en la penúltima jornada, tot i que amb força menys dramatisme, com a mínim per als blanc-i-vermells.

Fa dos anys i quatre dies, el Girona arribava a Ponferrada conscient que li calia guanyar. La primera decisió sorprenent va ser de Pablo Machín, que va arraconar el seu sistema talismà i va plantejar un 4-4-2. Va començar bé, després que una falta penjada per Timor va arribar a l'àrea i Alfredo Ortuño, el més llest entre la passivitat de la defensa local, va connectar una rematada de cap i va batre Santamaría (15'). Els gironins haurien pogut marcar el 0-2, amb ocasions de Felipe i Tato. Però la Ponferradina, que necessitava puntuar per no enfangar-se, va empatar mitjançant Berrocal (71'). L'escenari, de cop i volta, es va ennegrir, perquè els resultats dels altres camps deixaven el Girona sense possibilitats d'evitar el descens a segona B, que hauria estat un cop duríssim per a l'entitat. L'única esperança era marcar l'1-2. I va aparèixer altre cop Ortuño, el fitxatge que havia arribat sense fer soroll en el mercat d'hivern. El murcià va aprofitar una centrada molt precisa de David Juncà i va connectar una rematada de cap inapel·lable (79'). Era un gol salvador, després de vuit minuts amb l'equip virtualment a segona B i tenallat i col·lapsat. Amb l'1-2, no estava encara tot fet, perquè els del Bierzo necessitaven empatar i van fer un pas endavant. Els últims minuts van ser d'un neguit majúscul per als blanc-i-vermells, que van agrair una altra intervenció providencial –l'enèsima del curs– d'Isaac Becerra en el minut 93. Si el colomenc no hi hagués arribat, el Girona hauria baixat a segona B.

Aquell 1-2 endolceix molt el balanç de visites a El Toralín, d'on l'equip s'ha endut garrotades com la de l'any passat, en què va oferir la pitjor versió d'una temporada per emmarcar (3-0). En el curs de Rubi, un altre dels més brillants, el Girona també va perdre sense excuses al camp de la Ponferradina (2-0). En la primera visita, va arrencar un empat d'última hora, tot i que al límit del temps encara va tenir una ocasió per fer l'1-2.