2a divisió A

L'horitzó és grandiós

El Nàstic rep l'Alavés, que ja ha pujat, amb l'objectiu de guanyar i espera una punxada del Leganés que li permeti pujar a primera divisió

Vicente Moreno podrà alinear l'onze de gala tret d'Aburjania, convocat amb la seva selecció

Fe i il·lusió. Això és en resum el que es respira avui a Tarragona. El Nàstic, que està fent una temporada meravellosa, d'aquelles per fregar-se els ulls i pessigar-se uns quants cops, afronta l'última jornada de lliga amb possibilitats de pujar a primera divisió per la via ràpida. Una gesta gegant que la ciutat ja va viure fa deu anys i que vol rememorar. Per aconseguir aquesta fita, però, fa falta tenir fe, ja que el Nàstic no depèn d'ell mateix. Els grana han de guanyar a casa contra un Alavés que ja ha pujat i han d'esperar que el Leganés, segon, no sumi els tres punts al camp del Mirandés, un rival que ja no s'hi juga absolutament res. Els creients ja fa dies que han posat espelmes a totes les Verges i que han resat cada nit abans d'anar a dormir, no fos que tot plegat depengués de qüestions divines.

L'ascens a primera divisió es juga al Nou Estadi i a Anduva. El Nàstic, en tot cas, té molt clar que on li toca competir és a Tarragona, sota l'empara d'un estadi que serà una olla de pressió. Els tres punts no es poden escapar. Al davant tindran un rival que ha fet tots els deures però que arribarà disposat a aconseguir un puntet que li permeti acabar la lliga campió. Pot semblar un detall sense gaire importància, però l'Alavés valora molt el fet que acabar al capdavant significa gairebé un milió d'euros més en concepte de drets televisius. Els jugadors de José Bordalás, que s'endurà tota la plantilla com a recompensa per l'ascens, arriben amb un punt de ressaca, ja que han passat la setmana de celebracions, però competiran completament alliberats.

Per al Nàstic, d'altra banda, el que hi haurà és molta tensió competitiva. La necessitat de guanyar s'ha d'imposar a la il·lusió relativa de l'Alavés per acabar campió. El tècnic del Nàstic tindrà tots els jugadors a disposició tret del mig organitzador Aburjania, que està convocat amb Geòrgia jugant amistosos, i del porter Fabrice Ondoa, també amb la seva selecció. Vicente Moreno, amb tot, va explicar ahir que es plantejava introduir algun canvi en el sistema, si bé el 4-3-3 que ha jugat darrerament ha donat un gran resultat i l'entrenador podria utilitzar-lo de nou contra l'Alavés.

Concentrats des d'ahir

En vista de la transcendència del partit d'aquest vespre, la plantilla del Nàstic ha passat la nit concentrada en un hotel de Tarragona per fer pinya i mantenir la concentració. Aquest és un dels aspectes que més preocupen Vicente Moreno: vol que els seus estiguin 100% centrats en la visita de l'Alavés i que no els distreguin les interferències que puguin arribar des d'Anduva. Serà inevitable posar un ull a Miranda, però cal anar a pams. El rival és l'Alavés.

UN ULL A ANDUVA

Per pujar, el Nàstic necessita que el Leganés no guanyi contra el Mirandés, que no s'hi juga res

NO REGALARAN RES

L'Alavés té la fita de sumar un punt per lligar el títol i obtenir més diners dels drets de TV

El Nou Estadi, ple de gom a gom

La importància del partit i el ritme de venda d'entrades fan preveure que el Nou Estadi viurà una nit molt similar a la de dimecres de la setmana passada contra l'Osasuna, en què el camp es va omplir de gom a gom. És per això que el club demana als abonats que vagin a l'estadi amb temps suficient, ja que les portes s'obriran a les set de la tarda, i ha recordat que els menors de dotze anys no ocuparan seient. El bon moment de l'equip, amb tot, s'ha reflectit en l'afluència de públic al Nou Estadi, ja que en els últims cinc partits a Tarragona la xifra d'assistència ha superat sempre els 10.000 espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)