2a divisió A

Una plaça que es resisteix

2a divisió A. El Girona només ha arrencat dos empats en les seves set visites a l'Arcángel, totes a Plata.

En 630 minuts a la gespa cordovesa, els gironins només han marcat tres gols

En vuit temporades a segona A, el Girona ha jugat en 52 escenaris. Ha assolit almenys una victòria en més de la meitat d'aquests terrenys de joc (30), però n'hi queden 22 per conquerir. És normal, perquè hi ha molts estadis que només ha visitat una o dues vegades. No és el cas del Nuevo Arcángel, un dels camps que més se li ha entravessat al Girona: set partits de lliga i ni una sola victòria, que aviat és dit. Ni enguany, quan els de Machín anaven amb la directa posada i el Còrdova estava en una crisi galopant com a local (duia sis derrotes i un empat davant la seva afició), els gironins van ser capaços de trencar aquesta maledicció que els persegueix cada vegada que juguen a Còrdova. Serà la vuitena, la bona?

Dos empats, el botí

El Girona no ha patit cap daltabaix de gran magnitud al Nuevo Arcángel, però no hi ha hagut partit que hagi acabat amb la porteria a zero. Becerra, que fa 375 minuts que no encaixa cap gol (l'última pilota que va recollir de la xarxa va ser a Elx després d'un autogol de Clerc en el minut 75) té el repte de posar fi dijous a la porteria immaculada, que ja seria un primer pas de gegant per a l'equip amb vista a classificar-se per a l'eliminatòria definitiva. A l'àrea rival, el Girona sempre ha tingut molts problemes per fer mal. Dels set partits, en cinc ha acabat sense marcar un trist gol. I les dues vegades que ha marcat, hi ha puntuat (2-2, la temporada 2009/10 i 1-1 la 2010/11).

En aquests dos partits, els gironins van estar a prop de la victòria. Sobretot l'any de l'1-1, en què el Girona es va quedar amb la mel a la boca després que Kiko Ratón marqués el 0-1 en el minut 80. El Còrdova va acabar arrencant un punt a la desesperada amb un gol d'Arteaga en el minut 88 que va impedir al conjunt dirigit per Raül Agné endur-se el triomf. El curs anterior (2009/10), el Girona també va picar primer gràcies a un gol de Tortolero (25'). Asen va sortir al rescat del Còrdova amb un gol al límit del descans (44') i un altre en l'inici de la segona part (56'). Kiko Ratón, que ha signat dos dels tres gols del Girona en les visites a Còrdova, va tornar l'equilibri en el minut 58.

Oltra, un altre clàssic

José Luis Oltra, actual tècnic del Còrdova, s'ha creuat fins a tretze vegades amb el Girona amb set equips. El balanç vist des de la perspectiva del tècnic valencià es força equilibrat: ha guanyat sis partits, n'ha empatat dos i n'ha perdut cinc.

El primer enfrontament és del curs 2003/04, amb Oltra com a entrenador del Castelló, a segona B. Va arrencar un punt de Montilivi (1-1), però el Girona va atropellar el rival al Nou Castàlia en un dels partits majúsculs de la història de l'equip blanc-i-vermell (1-5). El segon enfrontament també va ser en la divisió de bronze la temporada 2004/05, però amb el tècnic valencià dirigint el Llevant B (el Girona es va imposar a Bunyol, 0-1; i el filial del Llevant es va endur un punt de Montilivi, 1-1). La campanya següent (2005/06) Oltra dirigia el primer equip del Llevant i el va pujar a primera divisió (aquell curs, el Girona va jugar a 3a).

Els camins d'Oltra i del Girona es van tornar a trobar el curs 2008/09 a segona A, amb el valencià dirigint el Tenerife i guanyant els dos partits (4-1 a l'Heliodoro i 0-1 a Montilivi, amb ascens a l'estadi gironí inclòs). També van coincidir el curs 2011/12 quan Oltra entrenava el Deportivo, al qual va fer campió (triomf 3-2 a Riazor i derrota 1-0 a Montilivi). Com a tècnic del Mallorca 2013/14, només es va enfrontar amb el Girona en la primera volta (triomf a l'Iberostar estadi
2-0) perquè va ser destituït més tard. La temporada passada, el seu equip va ser el Recreativo, que va ser superat pel Girona a Montilivi (2-0) i al Colombino (0-3). Enguany, Oltra li ha tornat la moneda amb un doble triomf amb el Còrdova, tant a fora com a casa (1-2 i 1-0).

TRES O MÉS VISITES SENSE CAP VICTÒRIA DEL GIRONA
Còrdova
7 visites
2 empats (2-2, 2009/10 i 1-1 2010/11) i 5 derrotes (2-0, 2008/09, 2012/13 i 2013/14 i 1-0, 2011/12 i 2015/16) Balanç