A la gespa i a la grada

Montilivi es torna a preparar per viure un altre partit amb majúscules que pot significar l'accés del Girona a l'eliminatòria definitiva

La plantilla, convençuda que el 2-1 és un resultat que es pot remuntar

Sense temps per perdre. El cos tècnic del Girona va analitzar a fons durant el viatge de tornada al TAV el partit al Nuevo Arcángel i va començar a preparar el partit de demà contra un rival que s'ha erigit aquest curs com l'autèntica bèstia negra dels gironins.

El Girona va despertar ahir a Còrdova i va pujar al TAV amb un optimisme moderat malgrat la derrota al Nuevo Arcángel. La sensació és que el 2-1 és un resultat que es pot remuntar i la plantilla es continua sentint forta físicament i també mentalment. Demà, a més, entrarà en joc el factor Montilivi, que per fi s'omplirà a vessar. Tot i que l'equip ja havia fet mèrits per enganxar molt abans l'afició, n'hi haurà uns 2.000 o 3.000 que van desertar el curs passat però que tornaran a pujar al carro guanyador aprofitant els aires de primera. Seran benvinguts, perquè el caliu a la grada serà energia a les cames dels jugadors de Machín.

“No és un resultat bo, però tampoc no és dolent”, va comentar Pere Pons. El gol de Cristian Herrera dóna molta vida al Girona, que està obligat a marcar demà, però que en faria prou amb l'1-0. El 2-1 també li serviria, però faria falta jugar 120 minuts perquè hi hauria pròrroga. Sobre la gespa cordovesa també es va poder observar que el Girona arribava més sencer als últims minuts que no pas el seu rival. “No vam entrar bé en el partit, però el vam acabar millor que ells. Al final, el Còrdova estava molt cansat”, va afegir-hi el de Sant Martí Vell, molt esperançat en el partit de tornada de demà malgrat la fiabilitat que ha exhibit l'equip andalús lluny del Nuevo Arcángel.

El Girona i el Còrdova hauran d'afrontar el segon assalt amb només 72 hores de temps per posar-se a to. Machín recuperarà Florian Lejeune i José Luis Oltra farà exactament el mateix amb Pedro Ríos, però no pas amb Andone i Sasa Markovic. Pere Pons va reconèixer que és imperatiu entrar millor en el partit i buscar des del minut 1 la versió del Girona que a Còrdova es va veure a partir del 2-1. “Marcar a fora en aquestes eliminatòries és cabdal. Aquest gol ens ha acabat donant un punt de confiança i de seguretat en nosaltres mateixos”.

El president, Delfí Geli, també es va expressar en termes similars. Tot i admetre que serà un partit ple d'intensitat i fins i tot de nervis, va reclamar paciència: “Queden 90 minuts que poden donar per a molt. És un partit de 180 minuts i tot just estem a la meitat. Ens cal, això sí, sortir millor del que ho vam fer i guanyar les primeres disputes per evitar que ens passi el que ens va passar a Còrdova.” Geli està convençut que l'afició estarà a l'altura d'un partit on farà falta l'empenta de la grada: “Els jugadors esperen aquest impuls, però també hem de pensar que hi ha temps per a tot. És important que la gent generi un bon ambient perquè els futbolistes es trobin a gust i això els permeti donar el plus que tots esperem i que és molt necessari per remuntar l'eliminatòria.”

L'últim ple a Montilivi va ser el de la darrera gran decepció, en el partit contra el Lugo (8.974 espectadors). No va ser absolut perquè el sector destinat a l'afició visitant va quedar pràcticament buit. En el duel posterior contra el Saragossa ja es va detectar una lleugera desil·lusió malgrat el 0-3 de l'anada (8.348). Aquest any, la millor entrada són els 6.602 del darrer partit a casa.

PROTAGONISTES

Ens va penalitzar una mala sortida, però aquest és un partit de 180 minuts i estem a la meitat. Són un bon equip, però sóc optimista
L'afició ha de tenir paciència i generar un bon ambient perquè el futbolista es trobi a gust
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
S'han venut totes les entrades i això és molt bo. Segur que la gent es bolcarà en l'equip i ens donarà suport. Nosaltres anirem a mort
Un gol fora de casa t'obre l'esperança i ho canvia tot. Tenim molta confiança per assolir la victòria
Pere Pons
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

La “gàbia” visitant, a 40 euros i gestionada pel Còrdova

El Girona ja ha lliurat 8.000 entrades llargues als seus abonats i aficionats, que demà ompliran Montilivi. El ple absolut de l'estadi dependrà de com estigui el sector reservat a l'afició visitant, habitualment força buit llevat d'algunes excepcions (en la fotografia, aficionats visitants el dia del Girona-Nàstic). Aquest paquet d'entrades (unes 300) no les gestiona el club de Montilivi, sinó el rival, en aquest cas el Còrdova, que ha d'identificar un per un tots els seguidors a qui vengui una entrada. Seran els seients més cars de tot el camp, a 40 euros, perquè el Girona ha decidit fixar l'entrada visitant al mateix preu que el Còrdova va decidir posar les entrades per als aficionats del Girona (el club va anul·lar per falta de gent l'autocar que havia organitzat). Si aquesta zona s'omplís, el Girona recaptaria uns 12.000 euros.