Tots al seu lloc

A punt. Pablo Machín tornarà a disposar dels tres centrals que més ha utilitzat durant el curs –Olivas, Alcalá i Lejeune–. O bé per previsió de sanció o per lesió, en els darrers cinc partits aquests tres homes no han jugat junts els 90 minuts

El Girona no pot fallar si vol tenir possibilitats de derrotar el Còrdova i classificar-se així per a la segona i definitiva eliminatòria d'ascens a primera divisió. Una de les claus del partit de tornada contra el conjunt andalús serà la solidesa defensiva que puguin mostrar els gironins. I és que encaixar algun gol seria nefast per als blanc-i-vermells, que haurien de remar de valent per remuntar i continuar vius en la lluita per ascendir a la màxima categoria. De fet, si el Girona ha tingut un punt fort durant el curs, aquest ha estat la contundència defensiva i les poques ocasions que permet generar al rival. La mala sortida damunt el terreny de joc del matx d'anada a Còrdova va ser un avís per a navegants, ja que, en un tres i no res, els tres jugadors que ocupaven la posició de central es van veure desbordats pels atacants de l'equip dirigit per José Luis Oltra, que sembla haver pres la mida als gironins –han vençut en els tres partits que hi ha hagut fins ara.

Per evitar contratemps d'última hora, Pablo Machín disposarà, en plenitud de condicions, dels tres centrals que més ha utilitzat en aquesta campanya. Kiko Olivas, Pedro Alcalá i Florian Lejeune tornaran a coincidir d'entrada en un partit per jugar, presumiblement, els noranta minuts d'aquest. Els tres defensors van ser titulars a Valladolid en l'antepenúltima jornada del campionat, però Lejeune es va lesionar en el minut 11 i va ser substituït per Richy Álvarez. Aquells minuts van ser els únics en què han participat els comandants de la millor defensa de la categoria, i és que fa cinc partits que no acaben junts un enfrontament.

En el partit entre el Girona i el Mallorca de la jornada 39, Richy va substituir Alcalá, sancionat per una expulsió en el matx anterior contra l'Elx. A Valladolid, Lejeune va deixar el camp prematurament i en les dues últimes jornades, a Montilivi contra l'Alcorcón (2-0) i a El Toralín contra la Ponferradina (0-1), Alcalá va quedar-se a la banqueta per prevenir una possible sanció –estava apercebut, amb nou targetes grogues–, una sanció que sí que va rebre Lejeune, un fet que va portar Richy a mantenir-se com a titular en el partit d'anada a El Arcángel.

El conjunt gironí ha afrontat tot el campionat amb centrals de perfil dretà –l'únic esquerrà és Carles Mas, actualment lesionat de gravetat al genoll, que ha disputat cinc partits de lliga–. Amb Lejeune al camp, l'equip nota menys dificultat en la sortida de la pilota, ja que el francès domina les dues cames en el colpeig. Sense ell, la fluïdesa en el toc perd precisió i, a més, Pablo Machín ha de moure més d'una peça per fer funcionar l'engranatge. Sense Lejeune, Richy ocupa el lloc d'Alcalá en la posició de lliure, el murcià es col·loca en el perfil dret i obliga Kiko Olivas a situar-se a la banda esquerra. Tot i estar habituats a aquests lleugers canvis de posició, els automatismes en cada demarcació no són els mateixos.

La resposta de tots ha estat bona en línies generals, però en aquest punt de la història, concessions les mínimes.

EL MATEIX PERFIL

Tant Olivas, Alcalá i Lejeune com Richy tenen la cama dreta com a referència

GAIREBÉ INÈDITS

Els tres centrals més utilitzats han coincidit 11 minuts al camp en els últims cinc partits