El penúltim gran obstacle

Partit superlatiu i de capital importància per als de Machín, que busquen un bon resultat a El Sadar per poder rematar la feina dissabte a Montilivi, davant de l'afició gironina, amb un ascens a primera mai viscut a la demarcació

Prop de 20.000 espectadors convertiran avui El Sadar en una caldera a la qual el Girona s'haurà d'adaptar sí o sí. El penúltim obstacle cap a primera divisió és d'una dificultat màxima, com no podia ser de cap més manera. Els de Pablo Machín no només no s'han de deixar intimidar per la graderia, sinó que davant seu tindran un equip en estat de gràcia que ha arribat pletòric de forma a l'hora de la veritat: va tancar la lliga amb un 0-5 a Oviedo (tot i que la classificació per a la fase d'ascens la va segellar gràcies al gol a última hora de Cristian Herrera a Ponferrada) i s'han cruspit el Nàstic en la primera eliminatòria amb una doble victòria que poca gent hauria pronosticat a priori (3-1 a El Sadar i 2-3 al Nou Estadi). “Per a mi no ha estat cap sorpresa. L'Osasuna ha aconseguit arribar al final de lliga amb els seus millors jugadors en la millor forma”, va comentar Pablo Machín. Per si el Girona no en tingués prou amb l'ambient i el rival que es trobarà, hi ha l'afegit que els jugadors gironins han tingut 24 hores menys de recuperació que els navarresos, descansant des de dissabte. I 30 minuts menys d'esforç sobre la gespa, que també és important. De fet, l'Osasuna va poder començar a pensar en la final quan va marcar l'1-3 a Tarragona (el Nàstic li havia de fer cinc gols per classificar-se), mentre que el Girona no va poder respirar ni en el minut de temps afegit de la pròrroga contra el Còrdova i va suar la classificació el que no està escrit.

Rotacions?

Pablo Machín es va endur fins a Pamplona tots els jugadors disponibles, que són 23. La convocatòria la farà avui mateix i haurà de deixar cinc futbolistes a la graderia. El tècnic, com sempre, no va donar pistes sobre l'alineació. Ni tan sols va insinuar si hi haurà rotacions, possiblement més necessàries que mai després dels 120 minuts de fa tres dies. “Jugui qui jugui, surti qui surti, seran els millors. Hi ha poques diferències entre els jugadors”, es va limitar a dir el tècnic de Gomara. Un dels jugadors que no van actuar d'entrada contra el Còrdova i que té més números de ser avui a l'onze és Pablo Maffeo, força utilitzat últimament per Machín en partits a camp contrari on es requereix més solidesa pel costat dret. L'altre carril hauria de ser per a Carlos Clerc, tot i que caldrà veure si l'esquerrà s'ha recuperat bé físicament dels minuts i quilòmetres que ha fet sense descans. L'alternativa a l'esquerra seria Aday, a qui també s'ha de regular. Coris va jugar-hi força partits el curs passat a peu canviat, però el partit segurament reclama un jugador més fiable defensivament. Pel que fa al trio de centrals només hi ha el dubte de Richy o Alcalá, amb més possibilitats de titularitat per al primer. Al mig hi haurà Pere Pons i dos més, que sortiran d'entre Eloi, Granell, Alcaraz i Borja García. I a dalt, tot i que la parella Cristian Herrera-Rubén Sobrino està funcionant molt bé, la irrupció de l'exjugador de la Ponferradina com a revulsiu en la segona meitat dóna possibilitats d'entrar a l'onze a Mata o Lekic.

L'Osasuna, fort a casa

El conjunt navarrès ha estat força fiable a El Sadar (36 punts com a local i 28
a fora), on només ha perdut tres partits, un dels quals contra el Girona (0-1).
Els altres dos han estat contra l'Osca (2-3) i l'Alcorcón (1-2). La resta han estat victòries (10, inclosa la del play-off contra el Nàstic) i empats (9).

L'empat ja seria un resultat per afrontar la tornada amb garanties. De fet, el Girona com a visitant també espanta (31 punts en la lliga i només sis derrotes, la del play-off inclosa, totes per un sol gol de diferència). Si els de Machín no es desconnecten fort, tot es decidirà dissabte a Montilivi en un duel que està cridat a fer oblidar el que va passar ara fa poc més d'un any contra el Lugo.

UNS I ALTRES

Tots dos arriben pletòrics de moral, però els locals han tingut un dia més per recuperar-se

EN ESTAT DE GRÀCIA

L'Osasuna enllaça tres victòries amb onze gols a favor, i ve de cruspir-se el Nàstic, 3r a la lliga

ELS CARA A CARA

En els dos últims cursos a segona A, el Girona no ha perdut cap dels quatre partits

L'OSASUNA A EL SADAR

Tres derrotes a casa en 22 partits, contra l'Alcorcón (1-2), l'Osca (2-3) i el Girona (0-1)

23 FUTBOLISTES

Machín s'ha endut tots els jugadors disponibles i farà la tria de divuit abans del partit