Girona

MIGUEL ÁNGEL GONZÁLEZ GONZÁLEZ ‘MIGUE'

EXJUGADOR DEL GIRONA, ACTUALMENT JUGADOR DEL CADIS

“La patacada contra el Lugo s'ha de positivar”

“Després de l'anada, l'equip està ben viu. Montilivi serà una olla de pressió i estarà bullint durant cada minut del partit”

“Em sento molt orgullós de la meva etapa en el Girona i de pertànyer a la història del club”

Espero que dissabte hi hagi un jugador que, com jo vaig fer el gol de l'ascens a 2a A, faci el de l'ascens a primera

Migue viu des de Cadis l'eliminatòria decisiva d'ascens a primera. Per a molts aficionats, el defensa és llegenda viva del Girona i autor del gol més important de la història del club, el de l'ascens a segona A, a Montilivi contra el Ceuta. Convençut de les possibilitats dels gironins, la veu del central, optimista i encoratjador, és una de les més autoritzades.

Suposo que va veure el partit d'anada a El Sadar. Què li va semblar?
Sí que el vaig veure. El partit va ser disputat, lluitat i amb un Osasuna que va tenir ocasions de gol. És normal que en un Sadar ple de gom a gom, l'equip local et generi perill. De totes maneres, vaig veure el Girona força bé. Queden encara 90 minuts, anem a darrere en el marcador, però estem vius. Montilivi serà una olla de pressió i estarà bullint durant cada minut de l'enfrontament. Al camp del Girona no és fàcil jugar-hi per als rivals, i l'Osasuna no té clar si superarà els de Machín. Qualsevol dubte és un punt a favor per als gironins.
No serà fàcil, no? L'Osasuna té un equip molt treballat i arriba amb la moral ben alta.
És un club amb experiència i amb una plantilla formada per alguns futbolistes amb trajectòria a primera divisió, o que lluiten des de fa temps per pujar de categoria. No ens enganyem, el Girona és un equip més humil, però li està posant les coses difícils. Estic convençut, i espero no equivocar-me, perquè el Girona a casa és un equip fort, que aconseguirà el resultat que li serveix per obtenir l'objectiu més preuat: l'ascens a primera.
Per tant, veu el Girona amb les possibilitats intactes per assolir l'ascens històric a primera?
Marcar a fora és molt important. És veritat que l'Osasuna va celebrar molt el 2-1, però sé que per dins pensaven que el gol encaixat podria canviar-ho tot. Saben que és molt complicat competir bé a Montilivi, intentaran maquinar alguna jugada d'estratègia, contraatacs per aprofitar algun error que cometi el Girona... Si els de Machín són seriosos, pressionen durant tot el matx i són constants, tindran ocasions de sobres per marcar gol i pujar.
La patacada contra el Lugo i el Saragossa del curs passat, servirà per gestionar millor el matx de tornada?
Tot el que ha passat abans s'ha de tenir com a experiència, i per això el Girona no s'ha d'equivocar. Hauran de llegir bé el partit i tot el que l'envolta. Hi haurà moments en què l'Osasuna tindrà més la possessió, o alguna ocasió... Els jugadors han d'estar forts mentalment. L'experiència l'ha de guanyar cada jugador individualment i col·lectivament, i aquesta s'ha de positivar de cara a portar tan bé com es pugui l'enfrontament. Si el Girona sap gestionar-ho tot bé, guanyarà el partit. Cada matx és un món i pot passar qualsevol cosa, però a casa els gironins són forts.
Vostè és història viva del Girona, pel gol contra el Ceuta i pel fet de ser el jugador amb més partits a segona A. Suposo que n'està orgullós, no?
Em sento molt orgullós de la meva etapa en el Girona i de pertànyer a la història del club. Pel gol de l'ascens a segona A contra el Ceuta o pels partits defensant la samarreta blanc-i-vermella. Els rècords, però, hi són per batre'ls. Espero que un dia, dissabte seria genial, hi hagi un jugador que, com jo vaig fer el gol de l'ascens a segona A després de molts anys, faci el de l'ascens a primera. Estaria molt content que passés això. Tinc preferències sobre qui vull que faci el gol decisiu, però no ho diré per supersticions [riu].
A Girona n'ha viscut de tots colors. Sent una mica d'enveja sana en veure que ara sembla que les coses es fan bé?
Sí que n'he viscut de tots colors a Girona. Estic molt content que el club estigui fent bé les coses, i això des de fora es nota. Estructuralment i institucionalment l'entitat ha fet un pas endavant, són més seriosos i treballen des de baix, des de l'escola i el futbol formatiu. Estic orgullós que així sigui. He viscut molts anys a Girona i recordo que parlava amb els pares, els aficionats, etc., i costava que es treballés tot això. El més important és que hi ha una idea de futur amb l'objectiu d'arribar al més alt nivell, i això empeny tothom a ajudar l'entitat.
Paral·lelament a l'eliminatòria del Girona, vostè està en plena lluita per tornar a segona A amb el Cadis. Tot obert?
I tant! Content i il·lusionat per intentar aconseguir l'objectiu del club i el que em vaig marcar jo individualment. He vist molt de futbol al llarg de la meva carrera i crec que el Cadis, com a mínim, mereix estar competint a segona A.

La temporada, personalment, ha estat dura, no?

Ha estat un any complicat, i espero que acabi de la millor manera. Ha estat dur a tots els nivells, grupal, particular, etc., però són experiències que et dóna el futbol. T'ajuda a aprendre i en futures ocasions, tot i que espero no trobar-m'hi més, sabré com gestionar-ho millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)