Girona

“Estem convençuts que la farem grossa”

Pablo Machín Entrenador del Girona

Des que va començar l'acceleració de la segona volta, el cos tècnic i la plantilla del Girona han destil·lat ambició, confiança i optimisme, sentiments que l'entrenador va reproduir ahir a la sala de premsa, en l'última trobada prèvia a un partit del curs. “L'estat anímic compensa l'estat físic. Sóc dels que pensen que el cap és importantíssim. La mentalitat ens ha fet arribar fins aquí, havent hagut de remar molt. L'equip és conscient de l'oportunitat que té i, com vaig dir fa setmanes, només tenim una possibilitat, que és aconseguir una cosa molt gran, que pocs haurien pensat”, va explicar Pablo Machín en la seva primera resposta, que va tancar així: “L'única sensació que té l'equip és d'optimisme. Estem convençuts que la farem grossa. Les possibilitats hi són i l'equip s'ho mereix, després d'una campanya tan extraordinària.”

Machín va atribuir al Girona i l'Osasuna “el mateix percentatge de possibilitats”, però no va dedicar gaire estona a parlar del conjunt navarrès. “Les finals només entenen de guanyadors, i és el que busquem. Ho aconseguirem amb l'ajuda de tota l'afició de Montilivi, que la llàstima és que no hagi pogut tenir el doble de capacitat”. El Girona, com l'any passat contra el Lugo, torna a tenir a l'abast l'ascens a primera davant la seva afició. “El més important és que fa un any semblava que ens queia el món a sobre, i hi tornem a ser. És una mostra més no només de la qualitat de la plantilla, sinó també de la mentalitat i de la capacitat de refer-se. Quan ens podíem conformar a ser a mitja taula, vam voler més. I el sentiment és que, venint de molt avall, només hi tenim a guanyar. L'any passat era diferent”, va indicar el tècnic de Gómara, que ha intentat no carregar de més pressió els jugadors: “Mirem de donar normalitat al partit, tot i que tot el que l'envolta ja el fa especial. Els futbolistes han de passar per molts partits que en diem finals. Però és que fa mesos que estem jugant finals, perquè per arribar al play-off havíem d'anar guanyant. Quan arribem a l'estadi, ens adonarem que som a la sala d'estar de casa però amb les estovalles del diumenge i que ho hem d'acabar celebrant amb xampany. O amb cava, que és més apropiat.”

Des del començament

El Girona necessita remuntar i, segons va assegurar Machín, no perdrà temps a mirar d'aconseguir-ho. “Des que vaig arribar, he inculcat que hem d'anar endavant, que els partits es guanyen amb gols, però sent equilibrat. Que ningú pensi que especularem. Hem de guanyar, i és més fàcil fer-ho tenint 95 minuts que esperant als últims 20 o 30”. Machín no creu que l'Osasuna variï gaire el plantejament: “El partit pot ser similar al de l'anada. Vam tenir més iniciativa amb la pilota, i ells ens generaven perill amb atacs ràpids.” El rival va marcar dos gols al Girona, que n'ha rebut cinc en la promoció. “M'ha pogut preocupar que, sent els menys golejats de la lliga, no haguem sabut corroborar-ho en el play-off. Però també ens enfrontem a futbolistes de molt nivell amb necessitat de marcar”, va explicar Machín. “El que determinarà si serem de primera o no serà l'encert a les dues àrees”.

El tècnic va posar èmfasi en els aficionats i el seu paper: “Com nosaltres, també n'han après. I no vindran a cap festa, com semblava que venien l'any passat, sinó a col·laborar per poder tenir una gran festa al final, o a reconèixer l'enorme treball d'aquest equip. El públic serà una part molt important, espero que determinant, en aquesta lluita”, va sentenciar Machín.

L'ESTAT ANÍMIC

“La mentalitat ens ha fet arribar fins aquí remant molt. La sensació és d'optimisme”

LA VALENTIA

“Que ningú pensi que especularem. Hem de guanyar i és més fàcil fer-ho tenint 95 minuts”

EL PAPER DE L'AFICIÓ

“N'ha après i no vindrà a cap festa sinó a col·laborar per poder tenir una gran festa”

EL PARTIT I EL RIVAL

“Pot ser similar al de l'anada, en què ells ens generaven perill amb atacs ràpids”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)