Girona

Desolació total

Amb la mel als llavis. Montilivi torna a viure en la pròpia pell la crueltat de quedar-se a les portes del seu primer ascens a primera divisió

Desolació màxima. Absoluta. Total. El futbol va tornar a acarnissar-se de mala manera amb el Girona. I l'ambient a Montilivi després del partit n'era un reflex fidel. Els aficionats gironins, que patacada rere patacada se'ls farà pell morta, van tornar a marxar de l'estadi amb la cua entre les cames després que l'equip de Pablo Machín va desaprofitar, per segona temporada consecutiva, una pilota de partit per segellar l'ascens.

Abans del partit, la il·lusió es vivia en l'ambient, i ni la pluja la va aigualir. A l'exterior de l'estadi, els aficionats, amb paraigües o bengales, no van parar d'entonar càntics d'ànims per a l'equip, que va ser rebut amb una ovació a ritme de la banda sonora de Rocky. L'autobús de l'equip fins i tot no va poder accedir a l'estadi perquè la gentada no li feia possible la maniobra. Els jugadors van entrar a peu, i quan van arribar als vestidors van rebre una sorpresa: els seus familiars els estaven esperant per animar-los en els moments previs a l'inici.

La transcendència del partit va dur les màximes autoritats de Catalunya i Navarra, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del govern navarrès, Uxue Barkos, a la llotja, plena a rebentar com la resta de l'estadi.

L'ambient durant el partit va oscil·lar de l'esperança a l'inici a la desesperació després del gol de Kodro, passant per la indignació per la permissivitat de l'àrbitre, a qui li va costar Déu i ajuda ensenyar la primera targeta groga a un Osasuna molt dur. En els últims minuts, nervis, molts nervis. I després del xiulet final, tristesa, molta tristesa. A Girona van canviar la pluja que va caure fins abans del partit pels plors desconsolats. Dels jugadors al mig del camp, dels seguidors a la graderia. De tota una ciutat que, un cop més, va quedar a tocar de la glòria, però que, malgrat tot, també va saber agrair amb una sonora ovació l'esforç inhumà que els seus jugadors han fet aquesta temporada per accedir a la promoció d'ascens i superar-ne la primera eliminatòria. Pocs són els que pensen que aquest equip no ho pot tornar a intentar.

DESCONSOL

Per segon any, els seguidors gironins entomen una patacada difícil de pair
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)