Girona

Amb un punt més d'ambició

Assumida la decepció per l'ascens frustrat, el Girona començarà a perfilar la temporada que ve a partir d'uns pilars que no trontollen gens ni mica

La intenció és apuntalar una plantilla ja prou definida, tenint sempre present el segell de Pablo Machín

Després del final desolador a Montilivi, toca aixecar-se. I el Girona, amb molta feina avançada, no vol començar la temporada 2016/17 amb la depressió amb què va iniciar la passada per la patacada del dia del Lugo, que va arrossegar ben bé durant quatre mesos i que possiblement és l'argument de més pes –va acabar el 2015 amb els mateixos punts que el descens– que li ha impedit disputar enguany l'ascens directe a l'Alavés i el Leganés.

Plantilla i cos tècnic dinaran avui plegats –també ho faran la resta d'empleats del club– i tot seguit començaran les vacances. Alguns jugadors agafaran els estris de Montilivi per no tornar-hi. D'altres ho faran com a rivals. La majoria, però, estan lligats, la qual cosa tampoc no vol dir que es quedin tots. És possible que el club parli amb futbolistes que han tingut poc protagonisme i miri de cedir-los per veure si fan el salt endavant. Podrien ser els casos de Pol Llonch, Sebas Coris i Carles Mas, ara lesionat. I dels que ja han actuat cedits i que poden fer el camí a la inversa, l'únic que farà la pretemporada i que té números de quedar-se a la primera plantilla és Vivi, que està creixent a l'Hèrcules com ho va fer fa dos cursos Pere Pons a l'Olot. El destí de la resta de cedits que el club vulgui mantenir sota control possiblement serà el Peralada quan es formalitzi l'acord de vinculació amb el club altempordanès.

Noms propis

Quique Cárcel va tancar fa uns mesos les renovacions de Granell i Aday. No ha pogut concretar les de Becerra, Mata i Eloi, que també tenien proposta. La continuïtat del porter es dóna per impossible, però la del davanter encara no, tot i que és molt complicada. Amb Eloi, la voluntat del club és que continuï, però no hi ha d'acord amb la durada –el gironí voldria dos anys–. I ha entrat a escena Felipe, sense protagonisme en tota la segona volta però amb pes i galons al vestidor. Amb l'ascens hauria estat baixa, però no s'ha de descartar del tot que li puguin oferir un any més.

Dels jugadors que el Girona ha tingut a préstec, el club intentarà que el Manchester City torni a donar llum verda a les cessions de Rubén Sobrino –només ha estat en condicions en la recta final de curs i la fase d'ascens– i Clerc –ha de tornar a l'Espanyol, però les seves característiques encaixen molt bé en el carril i no tant en el lateral–. En principi, el Girona no preveu fer cap traspàs, malgrat que segur que hi ha clubs que es fixaran en futbolistes com Pere Pons i Borja García.

OBJECTIUS

Clerc i Sobrino acaben la cessió, però el club té molt d'interès que continuïn

RENOVACIONS

La continuïtat de Mata és difícil, amb Eloi hi ha converses i Felipe no està descartat
Fins al 2020
Joel Arimany (juvenil)
Fins al 2019
Pedro Alcalá
Fins al 2018
Aday Benítez Àlex Granell Pere Pons Carles Mas Sebas Coris Cristian Herrera Vivi (cedit ara a l'Hèrcules) David Oliveros Djak Traoré (cedit ara a l'Olot) Ayub (cedit al Guijuelo)
Fins al 2017
Richy Kiko Olivas Javi Álamo Borja García Dejan Lekic Rubén Alcaraz Pol Llonch David Serrano (cedit al Badalona) Eloi Zamorano (cedit al Granollers) Marcel Serramitja (cedit a l'Olot)
Acaben contracte
Isaac Becerra Eloi Amagat Jaime Mata Felipe Sanchón
Acaben cessió
Germán Parreño (Espanyol) Florian Lejeune (Manchester City) Carlos Clerc (Espanyol) Marcelo Djalo (Juventus) Jairo Morillas (Espanyol) Rubén Sobrino (Manchester City) Pablo Maffeo (Manchester City)

MOVIMENTS

No es preveu fer cap traspàs, però podrien marxar jugadors amb poc protagonisme

CEDITS

Vivi és l'únic dels sis jugadors que el Girona té escampats que es podria quedar

Querol, alternativa per al carril

El Girona s'ha
fixat en David Querol com a alternativa al carril. El reusenc ha actuat aquest curs al Llagostera tant al carril com a l'extrem i la seva capacitat per recórrer la banda encaixa en el perfil que li agrada a Machín, que reclama molt desgast en defensa i en atac. Querol ha completat un bon curs a Llagostera i ha acabat com a màxim golejador gràcies als quatre gols que va fer en l'última jornada contra el Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)