2a divisió A

Amb la il·lusió del debutant

Reus. El conjunt de Natxo González té ara per ara una base d'onze futbolistes en nòmina que no han jugat mai a segona divisió A i que farien el salt a la LFP de bracet amb el club roig-i-negre

No fer cap gran revolució però configurar una plantilla de garanties per a la primera temporada de la història del club a segona A. Aquesta és la filosofia que està seguint fins ara el Reus amb vista a la confecció del bloc del curs que ve. Amb onze jugadors que tenen contracte en vigor del curs passat –algun d'ells podria acabar marxant– i tres homes renovats, ara per ara Natxo González té un conjunt amb 14 efectius, un nombre pendent d'augmentar si fructifiquen les negociacions per renovar el mig Rafa García.

Amb l'equip que hi ha ara mateix, el Reus seria un bloc amb molts debutants en la categoria, ja que només hi ha tres futbolistes amb experiència a segona A. Precisament, els que ja han militat a la divisió de plata són els tres renovats –López Garai (288 partits), Jesús Olmo (83) i Edgar Hernández (22)–, la resta no han tastat encara la Lliga de Futbol Professional. Val a dir, això sí, que els portuguesos Vítor i Ricardo Vaz han competit en la màxima categoria del futbol lusità.

Amb l'operació sortida ja complerta –sempre que no hi hagi traspassos o es donin baixes– ara la principal tasca de la secretaria tècnica del Reus és començar a apuntalar aquest bloc. Natxo González, de fet, vol una plantilla força àmplia, i els jugadors que arribin a partir d'ara tindran el perfil dels que s'han renovat: homes que saben bé el pa que s'hi dóna a segona A. I n'arribaran en totes les línies. A més a més, els acords que té el màxim accionista de la SAE, Joan Oliver, amb el representant Jorge Mendes també podria propiciar l'arribada de futbolistes provinents del mercat internacional. De fet, amb la intermediació de Mendes ja hi ha hagut força jugadors portuguesos que s'han incorporat darrerament al Reus, com ara Vítor, Cassama, Ricardo Vaz i Dinis. Uns horitzons que també es podrien ampliar amb algun futbolista xinès. I és que el club roig-i-negre té un acord amb el FC BIT de Pequín.

MAJORIA

Cap dels jugadors que mantenen el contracte del curs passat té experiència a 2a A

ELS RENOVATS

Olmo, López Garai i Edgar són les tres figures que ja han competit en la categoria de plata
Contracte en vigor (11)
Èdgar Badia (porter) Embela (porter) Cassma (lateral dret) Benito (lateral dret) Moyano (central) Ángel (lateral esquerre) Ramon Folch (mig centre) Vítor (mitjapunta) Ricardo Vaz (extrem) David Haro (extrem) Fran Carbia (extrem)
Han renovat (3)
Olmo (central) López Garai (mig centre) Edgar Hernández (davanter)
Negociant renovació (1)
Rafa García (mig)
Baixes confirmades (6)
Matías Draghi (porter) M. Marín (lateral esquerre) Álex Colorado (mitjapunta) Óscar Rico (extrem) Fernando (davanter)
Samu (mig centre)

EXCEPCIONS

Vítor i Ricardo Vaz, això sí, saben el que és jugar a la primera divisió portuguesa

ELS REFORÇOS

S'apuntalarà el bloc amb homes experimentats en el futbol professional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)