2a divisió FEF

Futbol

Fase d'ascens a 2a divisió A

És l'hora dels valents

Toca remuntar. El Lleida visita el camp del Sevilla Atlético amb l'objectiu de capgirar el 0-1 de l'anada i tornar a segona divisió A després d'una dècada encallat en la categoria de bronze

La segona divisió B és una categoria que, en una ciutat com Lleida, queda petita. El fet de jugar tres play-off els últims quatre anys ho demostra. Al final, en tot cas, el futbol acaba posant les coses al seu lloc, i avui l'equip de la capital del Segrià té l'objectiu de tornar al futbol professional després d'una dècada encallat en la categoria de bronze. Serà, això sí, un repte per a valents. Pel resultat de l'anada (0-1), per l'ambient i la xafogor que farà al Viejo Nervión i, sobretot, per la qualitat del rival. I és que el Sevilla Atlético no té res a veure amb el Madrid Castella, al qual el Lleida va eliminar fa quinze dies amb relativa facilitat. Els andalusos són un bloc jove, però que competeix amb molt d'ofici. El setge que va suportar fa set dies al Camp d'Esports, quan l'equip blau no es cansava d'atacar, demostra que per remuntar farà falta una gesta.

Això sí, si hi ha un grup humà capaç d'assolir gestes, aquest és el del Lleida Esportiu. Enguany els pupils d'Imanol Idiakez han fet un curs rodó tot i arribar a viure setmanes de precarietat. Van acabar quarts després d'encadenar uns quants mesos sense cobrar. Aquest fet, lluny de trencar el grup, el va agermanar encara més. S'han superat els impagaments i s'ha eliminat el Barakaldo i el Madrid Castella. Ara és el torn del Sevilla Atlético. Per a la cita d'aquest migdia Idiakez podrà tornar a disposar de Manu Onwu i Toño Vázquez, tot i que caldrà veure quin rol juguen després d'encadenar algunes setmanes sense competir. El tècnic, però, no podrà disposar d'una figura important, Raúl Fuster, que està sancionat. Jugui qui jugui, en tot cas, la consigna és molt clara. Cal marcar. I evitar també que el Sevilla Atlético ho faci, ja que el rival és un bloc molt sòlid i, per batre'l, cal gairebé encomanar-se a Déu. L'ajuda divina falta també per no veure's afectat per la calor que farà al Viejo Nervión, un camp enmig d'un descampat on les temperatures són altíssimes. Les onze del migdia, és clar, no és una hora idònia. Per fortuna, avui baixaran un pèl les temperatures, però els futbolistes i l'afició acabaran sufocats igualment.

El Sevilla Atlético arriba a la cita amb la moral pels núvols i, a més, amb la seguretat que dóna el seu bagatge a casa. A tot això, s'hi ha de sumar el fet que el tècnic del conjunt local, Diego Martínez, podrà disposar de tots els seus homes, inclòs una figura clau, Toño Cotán, ja recuperat.

JUGADORS CLAU

Idiakez no podrà disposar de Raúl Fuster, però Manu i Toño podrien jugar

Serà l'últim partit d'Imanol Idiakez al Lleida

El d'avui serà l'últim partit d'Imanol Idiakez a la banqueta del Lleida, ja que el tècnic s'incorporarà immediatament després a la disciplina de l'AEK Làrnaca xipriota, que dijous ja té un compromís de la prèvia de l'Europa League contra el Falciano de San Marino. El tècnic, això sí, ara està centrat a satisfer el mig miler d'aficionats del Lleida que s'han desplaçat a Sevilla: “Pujar a segona A seria el punt final desitjat per mi, ja que deixaria molta gent que estimo feliç, i me n'alegraria també pel cos tècnic, els jugadors i tota l'afició.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)