Girona

Les banquetes, adjudicades

Els 22 equips de segona A ja tenen confirmat l'entrenador, 14 dels quals es mantenen respecte al curs passat

Machín és el segon tècnic que més temps acumula a la categoria, només superat per Terrazas (Mirandés)

Actualment els 22 equips de segona A comparteixen el fet d'estar tots de vacances i també la seguretat de tenir l'entrenador confirmat per a la temporada vinent. Catorze tècnics continuaran respecte al curs passat, mentre que vuit estrenaran banqueta, una dada gairebé calcada a la de l'estiu passat (tretze continuïtats i nou novetats, comptant que Oriol Alsina va obtenir finalment el tercer nivell).

El que tampoc ha canviat gaire és la tendència que els quatre equips que ascendeixen de segona B mantenen la confiança en els entrenadors –Natxo González seguirà al Reus, José María Salmerón a l'UCAM Múrcia, Álvaro Cervera al Cadis i Diego Martínez al Sevilla B– i fins i tot també algun dels que ha baixat de primera divisió –el Getafe ha seguit apostant per Esnáider, mentre que Rubi no ha continuat al Llevant ni Paco Jémez al Rayo Vallecano–. Evidentment uns equips han estat més ràpids que d'altres a l'hora de lligar el tècnic. L'últim de fer-ho ha estat l'Elx, que després que Lucas Alcaraz va fer marxa enrere arran de la marxa del director esportiu Ramón Planes, no va anunciar Alberto Toril com a nou entrenador fins dimarts passat, un dia després que el Rayo confirmés Ramón Sandoval.

Machín ha trobat el lloc

El Girona tindrà el mateix tècnic per quarta temporada consecutiva, Pablo Machín, que ja és l'entrenador amb més partits a segona A amb el club gironí. A més, el de Gómara és el segon tècnic que més temps acumula a la categoria de plata –va aterrar a Montilivi el març del 2014–, només superat per Carlos Terrazas, que dirigeix el Mirandés des del desembre del 2013. De moment Machín sempre ha viscut al límit al Girona, la primera temporada (2013/14) aconseguint una salvació miraculosa i les dues últimes tocant l'ascens a primera divisió amb la punta dels dits, encara que sense obtenir el premi final.

Pel que fa a l'edat, el tècnic més jove de segona A és Diego Martínez, recentment ascendit amb el Sevilla B, de 35 anys, mentre que Paco Herrera (Valladolid) és el més veterà, amb 62.

ELS DOS EXTREMS

35
anys
té Diego Martínez (Sevilla B), el tècnic més jove de segona A; el més veterà és Paco Herrera, (Valladolid), amb 62

UN CLÀSSIC

Els quatre equips que pugen mantenen tècnic, i també el Getafe, que va baixar
Cosmin Contra
Alcorcón
Alberto Toril
Elx
Luis César
Lugo
Juan R. L. Muñiz
Llevant
Fernando Hierro
Oviedo
José R. Sandoval
Rayo V.
Luis Milla
Saragossa
Paco Herrera
Valladolid

CANVI DE PLANS

L'Elx ha estat l'últim de lligar el tècnic. Alcaraz va renunciar i al final ha arribat Toril
4a
temporada
a Montilivi de Pablo Machín, el tècnic del Girona amb més partits a segona A (103)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)