Girona

Portu arriba amb fam i ambició

El migcampista, seduït pel projecte i pel funcionament de l'equip els últims anys, espera fer un pas endavant després de la consolidació a segona A

El club confia molt en les qualitats del jugador fet al València

“És el jugador clàssic que m'agrada, amb uns grans valors. Només parla d'esforç, i això vol dir que té fam i ganes de créixer. I això és el que busquem.” Quique Cárcel va fer aquesta reflexió poc després de les primeres paraules de Cristian Portugués, Portu, com a jugador del Girona. El murcià, de 24 anys, arriba a Montilivi amb ganes de fer un pas més en el futbol professional, en el qual va tenir un aterratge destacat a Albacete, malgrat que l'equip va perdre la categoria.

Portu va ser el primer fitxatge que va fer el Girona, que es va anticipar a un bon nombre d'equips –el jugador quedava lliure amb el descens de l'Albacete, i molts directors esportius li van anar al darrere– i li va firmar un contracte de llarga durada, per tres temporades, fins al juny del 2019. Portu no va detallar quan s'havia acordat l'operació –“quan es va acabar la temporada, en Quique i el president es van posar en contacte amb mi i la cosa va quedar encarrilada”– però sí que va reconèixer haver-se mirat amb especial atenció el desenllaç del Girona en el play-off d'ascens a primera. “Vaig estar veient el partit a casa, i sempre es passa pitjor a fora que a dins. Vaig patir, com tots vosaltres”, va comentar ahir a la sala de premsa.

Portu es va formar al València, amb el qual va arribar a jugar al primer equip –un partit de lliga i un de l'Europa League– i va superar el centenar de partits al filial, a segona B. Després li va arribar l'oportunitat a segona A, amb l'Albacete, en què es va convertir en el líder de l'equip. Ha tancat els dos últims cursos amb 75 partits (36 el primer i 39 el segon) i 12 gols. D'interès, en va rebre de molts clubs. I va triar el Girona: “Em vaig decantar pel projecte tan ambiciós que tenen, per com de proper és el club i per com ha funcionat l'equip els dos últims anys. La plantilla i el model de joc em criden molt l'atenció”, va expressar Portu, un jugador versàtil, amb bon toc de pilota i potent físicament. “Em veig a les tres posicions del mig [pivot i els dos interiors] i també em puc habituar a alguna del davant. Allà on l'entrenador em necessiti”, va comentar el murcià, que encara no ha parlat amb Pablo Machín.

Preguntat per què podia aporta al Girona, Portu ho va tenir clar: “Caràcter, lluita i molt d'esforç. M'agraden les arrencades cap a l'àrea i, sobretot, donar el 200% del que tinc.” L'exjugador de l'Albacete ha marcat molts més gols en els dos cursos a segona A que en l'etapa a segona B. “Estic veient més porteria, i ho continuaré treballant. Amb la plantilla que tenim, espero continuar marcant gols i elevar la xifra aconseguida fins ara.” El jugador, que ha rebut referències del club i de la ciutat d'Adrià Carmona i Dani Mallo –excompanys de vestidor a l'Albacete– va elogiar els companys que tindrà al mig del camp: “Són molt bons jugadors i cadascun té coses diferents.”

Com René i Ramalho, els altres dos fitxatges anunciats pel club, Portu arriba a un equip que ha lluitat per pujar des d'un que acaba de baixar a segona B. “Ha estat un any complicat, però de tot s'aprèn”, va apuntar el murcià, que no va voler parlar obertament d'ascens: “He dit que el Girona és un club ambiciós, però sempre s'ha de començar amb tranquil·litat. I si després es pot aspirar a més, millor”. Portu, que va acabar la temporada quinze dies abans que el Girona, ja té ganes de tornar-hi. “Estan sent les vacances més llargues, i ja trobo a faltar competir.” Quique Cárcel, a més de destacar valors com l'esforç, està convençut que Portu els aportarà un perfil diferent al mig. “Ja hem tingut ben coberta la zona, però encara la podem millorar amb la seva presència”, va dir el director esportiu.

LES REACCIONS

Em vaig decantar pel Girona pel projecte tan ambiciós que hi ha, per com de proper és el club i per com ha funcionat l'equip

LLARGA DURADA

Portu, de 24 anys, ha firmat un contracte per tres temporades amb el Girona

LA XIFRA

Em crida l'atenció el model de joc del Girona. Al mig hi ha molt bons jugadors, cadascun amb coses diferents. Em veig al mig o a davant
Puc aportar lluita, caràcter i molt d'esforç. M'agraden les arrencades i, sobretot, donar el 200% del que tinc
Portu
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Portu ha fet una progressió espectacular els dos últims anys. Ens aportarà coses diferents al joc interior que tenim
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
75
partits
a segona A amb l'Albacete en els dues últimes temporades, amb sis gols en cadascuna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)