Girona

Les segones parts a Montilivi

Allò que les segones parts no són bones no acaba de complir-se a Montilivi. Més aviat, la majoria de jugadors que han tornat al Girona després d'haver-ne sortit han tingut una reaparició prou notable. Hi ha quatre casos que estan avalats pels números: Albert Serra, Jordi Matamala, Felipe Sanchón i Eloi Amagat (els tres últims n'han encetat fins i tot una tercera, d'etapa, tot i que la segona no va ser a divisió de plata).

El banyolí Serra va sortir del Girona per anar-se'n al Llevant –va assolir l'ascens a primera–, i quan va tornar el curs 2010/11 amb 32 anys encara va arribar a la trentena de partits amb Raúl Agné. Tot i això, el retorn més sonat va ser el de Jordi Matamala, que va tornar amb 37 anys i va acabar el curs amb 38. El de Vilobí es va enfilar fins als 32 partits: ho va jugar quasi tot amb Ricardo Rodríguez, força amb Javi López i una mica menys amb Machín, tot i que la seva experiència va resultar clau en l'agònica recta final de curs de l'equip cap a la permanència.

Eloi Amagat i Felipe Sanchón, que en les pròximes hores podrien signar la renovació (quasi tancades les negociacions amb el gironí i un pèl més verdes amb el barceloní) també van tenir un bon retorn. El d'Eloi va coincidir amb el seu debut a segona A, amb 25 anys, i ja no se n'ha mogut (n'ha fet 31). Felipe ja havia jugat a Montilivi el curs 2005/06 a tercera (va acabar amb 35 partits i 21 gols). Va tornar coincidint amb el debut del Girona a 2a A i, tot i arribar en el mercat d'hivern, va acabar com a màxim realitzador de l'equip (6 gols). I quan el Girona el va tornar a contractar la temporada 2012/13, el menut davanter va arribar a la desena de gols.

Menys productiu va ser el retorn de Txiki, que va jugar al Girona 2003/04 a segona B (29 partits) i que va ser un sorprenent fitxatge el curs 2013/14 (només 7 partits a segona A).

Els cedits

Ramalho serà el quart jugador que ha jugat al Girona a segona A primer com a cedit i després en propietat del club de Montilivi. Els altres tres van ser Marcos Tébar (s'hi va estar tres anys), Gerard Bordas (dos) i Javi Acuña (un). Tots tres van donar molt al Girona l'any següent a la cessió: el madrileny, 35 partits; el manresà, 9 gols, i el paraguaià, 17.

També hi ha casos de futbolistes que van realitzar una gran campanya i van eclosinar a Girona però que en el seu dia el club, o no els va poder retenir (Sandaza, Ortuño Cifu, Coro...) o els va traspassar (Despotovic). Aquests no han pogut oferir una segona etapa a Montilivi perquè, tot i que van interessar –alguns encara interessen–, els camins, almenys de moment, no s'han tornat a creuar.

CASOS POSITIUS

Serra, Felipe, Matamala i Eloi van fer molt bons cursos en l'any del retorn a casa

EN PROPIETAT

El Girona es va fer seus tres cedits, Acuña, Bordas i Tébar, que també van donar molt

RETORNS FRUSTRATS

Els bons anys d'alguns jugadors van impossibilitar la seva renovació i també el retorn
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)