Girona

La davantera, per refer

El Girona necessita reforçar la línia ofensiva després de la marxa de Jaime Mata i Jairo, la impossibilitat de retenir Rubén Sobrino i els dubtes amb Felipe

Només Cristian Herrera i Dejan Lekic, que van arribar en el mercat d'hivern, tenen contracte per al curs que ve

El Girona va acabar el curs passat amb una nòmina de sis davanters –més Borja García, consolidat com a enllaç al mig del camp–, dels quals només n'hi ha dos amb contracte a Montilivi. Són, curiosament, els dos últims que van arribar a Girona, Cristian Herrera i Dejan Lekic, fitxats durant el mercat d'hivern i amb vincle més enllà del juny. Tal com va reconèixer el director esportiu, Quique Cárcel, el club necessita dos o tres davanters més per apuntalar una de les zones del camp més coixes ara mateix. Jairo, que va jugar cedit per l'Espanyol, va confirmar ahir la seva marxa al Numància. El màxim golejador, Jaime Mata, va ser presentat dilluns pel Valladolid. I Rubén Sobrino confia tancar un acord amb el Manchester City per fer el salt a primera divisió.

Un cop acabada la temporada, el Girona era conscient que no hi havia res a fer amb Mata, a qui va perseguir durant mesos perquè renovés, sense èxit. També era molt previsible l'adéu de Jairo, oblidat per Pablo Machín durant la segona volta tot i haver marcat mitja dotzena de gols en poc més de 1.000 minuts.

La prioritat del club a la davantera era renovar la cessió de Rubén Sobrino, però no se n'ha sortit. El jugador del City, seguit des de fa temps per clubs de diverses lligues, està molt il·lusionat per jugar a primera divisió i només espera que les negociacions amb el club anglès arribin a bon port ben aviat. L'Alavés ha agafat força en la lluita per endur-se'l.

De diferents perfils

Amb només Cristian Herrera –un esquerrà amb força mobilitat– i Lekic –un punta de referència– amb contracte, el Girona necessita davanters de perfils diferents. El curs passat Machín va tenir sis puntes, tot i que dos van arribar al gener i, a la pràctica, les dues posicions del davant se les van repartir entre quatre homes, perquè en la segona volta no van tenir gens de protagonisme ni Jairo ni Felipe Sanchón. El barceloní està pendent de si el club es decideix finalment a fer-li una oferta per continuar a Montilivi.

EL PLANTEJAMENT

El curs passat hi havia sis puntes, però a la pràctica quatre es van repartir els minuts

RUBÉN SOBRINO

El director esportiu té la intenció de fitxar dos o tres davanters més
El punta del City farà el salt a primera divisió, amb l'Alavés com a possible destí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)