Girona

Juanpe enllesteix l'eix

El Girona fitxa per tres temporades el central canari, titular habitual en el Valladolid el curs passat

El Granada es reserva un percentatge d'una hipotètica venda del defensa, que sol jugar al costat esquerre tot i ser dretà

Amb el mig del camp pràcticament definit, el Girona té una altra demarcació per la qual ja no s'haurà de preocupar durant el mercat d'estiu. És l'eix de la defensa, apuntalat amb la incorporació de Juan Pedro Ramírez Juanpe, un jugador per qui Quique Cárcel va insistir molt l'estiu passat però que va acabar marxant al Valladolid. Era propietat del Granada, amb el qual tenia un any més de contracte, però el Girona s'hi ha entès i se l'ha assegurat per tres temporades, fins al juny del 2019. Amb 25 anys, el club de Montilivi veu molt potencial i marge de creixement en el jugador canari. “Ha estat una decisió presa entre els dos clubs. Ens interessava molt el jugador i el Granada s'ha avingut a renunciar-hi, sense diners de traspàs, a canvi d'un percentatge en una futura venda. És una situació en què ens sentim còmodes tots dos clubs”, va apuntar el director esportiu, orgullós de presentar un central que considera top de la categoria.

A 2a A de juvenil

A Las Palmas des dels 14 anys –“vaig coincidir amb Cristian Herrera, que m'ha parlat meravelles del Girona”–, Juanpe va debutar en el primer equip (a segona A) quan encara era juvenil, la temporada 2008/09. Es va fer un lloc a la primera plantilla a partir del 2010, amb Paco Jémez a la banqueta. Juan Manuel Rodríguez li va donar continuïtat, però amb l'arribada de Sergio Lobera el central va perdre tot el protagonisme, fins al punt que el 2013 va decidir marxar. Se'n va anar a Santander, en una etapa que va confirmar la seva projecció. Va ser un dels protagonistes de l'ascens (2013/14) i va jugar encara més el curs següent, ja a segona A. Aquell retorn a la categoria, tot i continuar al Racing, el va fer ja com a jugador del Granada. L'estiu passat, va ser un dels clubs potents de segona A, el Valladolid, el que se'l va endur cedit, després que el Granada el renovés fins al 2018.

Habituat a l'esquerra

Juanpe va ser habitual a l'eix de la defensa del Valladolid (33 partits), però l'equip castellà va decebre. “Tot i aquest any dolent, el Girona ha continuat apostant per mi, i ho valoro molt”, va explicar en la presentació el canari, que va destacar el renom que està agafant el club de Montilivi. “És un club que tothom té en compte. Si haguessis de preguntar pels candidats a ser a dalt, tothom t'hi inclouria el Girona.”

Juanpe és un defensa d'1m90 que, tot i que és dretà, domina també la cama esquerra i sol jugar amb un perfil esquerrà. Una circumstància interessant tenint en compte que el club ha perdut Lejeune, que ocupava sempre el costat esquerre. “Sé que vinc a un equip amb un sistema peculiar, però crec que m'hi adaptaré bé. Sempre he jugat per l'esquerra, perquè normalment no he tingut companys centrals esquerrans, i no tinc cap problema”. Cárcel s'hi va afegir: “El conec des de l'etapa a Las Palmas, i sempre l'he vist jugant amb un perfil esquerrà. S'hi pot adaptar molt bé”.

Juanpe coincidirà a Montilivi amb quatre centrals que ja han treballat amb Pablo Machín i amb el 3-5-2. Richy, Alcalá i Kiko Olivas continuen, i Jonas Ramalho torna després d'una temporada al Bilbao Athletic. Amb cinc centrals amb el lloc garantit a la plantilla –el cas de Carles Mas és diferent–, Quique Cárcel està tranquil. “Crec que anem bé. Continuarem mirant el mercat perquè això mai se sap, però ara ens hem de centrar en altres posicions.”

L'ESTIU PASSAT

El Girona va voler Juanpe com a cedit pel Granada, amb el qual no ha arribat a jugar
Estem contents perquè és un noi de molta projecció i un dels centrals ‘top' de la categoria. Tenir-lo en propietat és molt interessant

LES REACCIONS

KIKO OLIVAS
27 anys 2a temporada Contracte fins al 2017
RICHY ÁLVAREZ
31 anys 6a temporada Contracte fins al 2017
PEDRO ALCALÁ
27 anys 2a temporada Contracte fins al 2019
JONAS RAMALHO
23 anys 1a temporada (2a etapa) Contracte fins al 2019
JUANPE
25 anys 1a temporada Contracte fins al 2019
CARLES MAS (*)
23 anys 4a temporada Contracte fins al 2017 (*) Està lesionat i quan es recuperi podria marxar cedit
Sé que hi havia interès del Girona d'anys enrere, i que continuïn apostant per mi malgrat la dificultat de sortir de Granada és d'agrair

ELS CENTRALS

Juan Pedro Ramírez López ‘Juanpe'
Agüimes (Gran Canària) 30/4/1991 (25 anys) Defensa central
Alçada:
1,90 m
Pes:
85 kg
FORMACIÓ:
CD Doramas (fins als 14 anys) i UD Las Palmas
TRAJECTÒRIA
08/09
Las Palmas B (2a B)
11 p., 1 g.
08/09
Las Palmas (2a A)
1 p., 0 g.
09/10
Las Palmas B (3a)
34 p.,1 g.
10/11
Las Palmas (2a A)
10 p., 0 g.
11/12
Las Palmas (2a A)
19 p., 1 g.
12/13
Las Palmas (2a A)
2 p., 0 g.
13/14
Racing (2a B)
30 p.,4 g.
14/15
Racing (2a A)
36 p.,3 g.
15/16
Valladolid (2a A)
33 p.,0 g.
El Girona s'està guanyant el respecte pel que està fent al camp últimament. El seu esquema de joc és peculiar però crec que m'anirà bé
Juanpe
DEFENSA DEL GIRONA
És dretà però l'he vist sempre jugant a l'esquerra, on se sent còmode. Era el perfil que buscàvem
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)