1a femenina

1a divisió femenina

Carabanchel marca la pauta

La madrilenya Jennifer Hermoso (Barça) agafa el relleu de Sonia Bermúdez i Adriana Martín com a pitxitxi de la categoria

Un gran desplegament físic, un inesperat olfacte de gol i una qualitat estratosfèrica. De Jennifer Hermoso (Madrid, 1990) absolutament tot crida l'atenció, ja que aquesta temporada s'ha convertit en la davantera total, tirana de totes les defenses de la primera divisió. El guardó de màxima golejadora significa un canvi d'etapa en el futbol femení: la davantera madrilenya agafa el relleu de Sonia Bermúdez i Adriana Martín, disposada a liderar al Barça cap al següent pas: Europa.

D'aquella nena que reptava el domini masculí futbolístic als carrers del seu Carabanchel natal, ha passat a marcar 25 gols en una temporada en la lliga. “Per molt que ho somiïs, fins que no arriba no t'ho creus”, reconeix tímidament Hermoso, que admet que se li posa la pell de gallina quan mira amb perspectiva d'on ve i on és. “Al barri s'hi jugava molt bé. Allà feies el que et donava la gana –explica, rient– però la ciutat esportiva és una altra cosa. Poder jugar al costat de jugadores com les que tenim ho fa tot molt més fàcil.”

Un camí ple d'èxits

L'arribada d'Hermoso a l'elit no és casual. Des que va sortir de les categories inferiors de l'Atlético, ha estat cobejada pels millors equips.
El Rayo la va reclutar el 2010 i va marcar el gol decisiu perquè l'equip s'endugués l'última superlliga de la història –des del 2011 es diu primera divisió femenina–. Després de tres temporades vestint la franja i davant el desmantellament del conjunt madrileny va acceptar l'oferta del Tyreso suec. “Va ser una bogeria. Jo no havia sortit mai de casa meva, mai m'havia separat de la meva mare i vaig anar a jugar a Suècia, amb una cultura molt diferent”, explica. Tot i l'entusiasme inicial i
el fet d'aprendre al costat de Vero Boquete, Marta Vieira (cinc vegades proclamada millor jugadora del món) o Caroline Seger, va decidir tornar al futbol estatal: “Vaig treure'n moltes coses bones però se'm va fer llarg i estava desitjant tornar a casa.” Des d'aleshores Barcelona, ha estat la seva llar. “La ciutat és perfecta per a mi i realment el club està canviant el paradigma del futbol femení”, admet: “A més, és un equip en el qual ho tens tot. El Barça va a un pas diferent en la primera estatal i s'està apropant de valent al que hi ha a Europa.”

Tot i no haver aconseguit cap títol, Hermoso diu que ha estat una bona temporada per a les blaugrana. “En l'últim tram de temporada crec que hem jugat millor i, tot i que ens han guanyat, estem apropant-nos al nivell continental”. Així, doncs, quin és el proper pas? “Com el Barça no juga cap equip malgrat que n'hi ha, com l'Atlético, contra qui ens ha costat. Tècnicament no hi ha ningú com nosaltres però físicament a Europa ens continuen superant.”

Golejadora?
Tot i l'habilitat de Jenni Hermoso davant de porteria, la davantera no és considera una golejadora. “Mai he estat una jugadora de marcar tants gols, però és que al Barça és molt fàcil perquè tenim tanta la pilota i generem tantes ocasions que si jugues en punta és fàcil. A més, he tingut la sort d'estar afinada i m'alegro d'haver-ho aconseguit”, reconeix.
30
gols
aquesta temporada: 25 en la lliga, 3 en la copa i 2 en la Champions League
3
títols de lliga
ha aconseguit amb el Rayo (2011) i amb el Barça (2014 i 2015)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)