Girona

Un vincle per cinc anys

Associats. El Girona i el Peralada escenifiquen una filiació a llarg termini que preveuen molt beneficiosa per a totes dues entitats. Arnau Sala prepararà una plantilla encara verda

Tot i que es tractava clarament d'un pla B –la prioritat del Girona era posar el seu equip dependent a tercera, tot i que al final hi ha hagut una feinada a mantenir-lo a primera catalana–, el club de Montilivi va voler fer visible que el conveni de filiació amb el Peralada no és cap pedaç ni cap solució d'emergència, sinó una col·laboració amb recorregut i ambiciosa. D'entrada, per la vinculació: cinc temporades. I també per com van parlar els dos presidents. “La nostra idea de creixement com a club incloïa tenir un filial a tercera”, va dir Delfí Geli. “L'acord és bo per a tots dos, i a Peralada ens permetrà fer un salt de qualitat”, va reblar Josep Isern. Les regnes del projecte les portarà el secretari tècnic del Girona, Ivan Hammouch, satisfet de poder disposar d'un equip a tercera divisió, un altre a primera catalana i el juvenil a divisió d'honor. “L'estructura per sota de la plantilla professional és ideal.” Sense aquest acord i sense la carambola del Girona B, hi havia el risc que el club s'hagués trobat amb el filial a segona catalana, cosa que hauria estat letal.

Molt per fer

La filiació està tancada, però l'endarreriment pel que fa a la confecció de la plantilla és notable. Hammouch va assegurar ahir que ni tan sols està decidit el dia que l'equip es posarà en marxa. De fet, el tècnic, Arnau Sala (va seguir des de la sala de premsa de Montilivi la presentació, igual que el director esportiu del Girona, Quique Cárcel), tampoc no podria dirigir res perquè a hores d'ara només disposa de quatre jugadors, tots defenses. En els pròxims dies, la pluja de fitxatges està garantida.

El Peralada, que tenia força jugadors encarrilats o lligats, va frenar renovacions i va obrir la porta a d'altres quan es va concretar l'entesa amb el Girona. “La idea és atreure bons futbolistes. I poder disposar d'un equip a tercera era bàsic. Amb talent, el salt al primer equip sempre és més fàcil”, va afegir-hi Hammouch, que va evitar parlar de segona B però es va llegir entre línies que si el Girona creix com a entitat, construeix la ciutat esportiva i fa el salt a primera que tant anhela, la tercera divisió que ara sembla una categoria òptima per al filial també quedarà petita.

El Peralada no perdrà ni un gram de la seva identitat –conservarà nom, escut i seu–, però es posarà a disposició del Girona i quedarà deslliurat de dues feines cabdals com són la composició de la plantilla i, sobretot, el pagament de les nòmines. La revolució en la plantilla no afectarà el cos tècnic, liderat per Arnau Sala, un entrenador que encaixa en la filosofia del Girona i que ja ha estat al club de Montilivi com a segon de Raül Agné tant a segona B com a segona A i també tècnic del filial, a primera catalana. Pel que fa als entrenaments, els dos clubs han decidit que la plantilla alternaria les sessions entre Girona i Peralada. Els partits, això sí, a l'Alt Empordà.

LES REACCIONS

El Peralada mantindrà la identitat i la nostra idea per créixer requeria un filial a 3a. En sortim tots beneficiats
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA

LA FILOSOFIA

Des de Montilivi s'assumiran les despeses del filial i el desig és que sigui a dalt
Porters
Cap
Defenses
Chele
Terrassa
Pau Ribas
l'Escala
Nacho Ruiz
Girona B
Albert Estellés
Sabadell B
Migcampistes
Cap
Davanters
Cap
Entrenador
Arnau Sala
2a temporada

PLANTILLA PER FER

El Peralada ara només té quatre jugadors i la pluja de fitxatges és imminent
El Girona tindrà per sota equips a 3a divisió, 1a catalana i divisió d'honor juvenil
Som un club petit i modest però ambiciós, i l'acord ens permetrà fer un salt qualitatiu. És molt bo per a tots
Josep Isern
PRESIDENT DEL PERALADA
Volem ser ambiciosos però toquem de peus a terra. L'equip serà nou i hem d'anar amb calma
Ivan Hammouch
SECRETARI TÈCNIC DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)