Girona

Bounou, l'escollit

El Girona confia tancar un acord amb l'exporter del Saragossa, la prioritat de la direcció esportiva per competir amb René Román

Amb contracte encara amb l'Atlético, la intenció és incorporar-lo en propietat amb diverses condicions, fet que provoca que sigui una operació complexa

Yassine Bounou és l'escollit per la direcció esportiva del Girona perquè competeixi amb René Román. Lligat l'andalús, el club tenia molt clar que volia un altre porter de molt nivell i fa temps que havia clavat els ulls en Bounou, amb qui ha anat accelerant les negociacions. De fet, el porter ja no va ser ahir a l'entrenament de l'Atlético de Madrid –al qual havia tornat després de la cessió al Saragossa– i va viatjar fins a Girona. Hi ha bona voluntat d'entesa per totes dues parts, però s'ha d'acabar de resoldre una operació que és complexa. Perquè la intenció del club de Montilivi és lligar Bounou –encara té contracte amb l'Atlético– en propietat, i aquí entrarien diverses condicions de futur que s'estan valorant entre totes les parts. La idea del Girona és que avui s'acabi de desembolicar tot per poder anunciar el fitxatge.

Bounou, que va néixer al Canadà però que se'n va anar al Marroc quan tenia 3 anys –té la doble nacionalitat–, va destacar al WAC de Casablanca i va atreure l'interès de l'Atlético. Un cop a Madrid, va jugar dues temporades seguides en el filial, a segona B. I la temporada 2014/15, va arribar cedit al Saragossa. Amb alguna lesió i també amb marxes per cites de la seva selecció –es va perdre el partit d'anada del play-off d'ascens contra el Girona–, Bounou va jugar una vintena de partits en la seva estrena a segona A. El Saragossa va renovar la cessió del marroquí aquesta darrera temporada, en què el porter ha tornat a jugar una vintena de partits.

Amb 25 anys, i després de dues temporades d'experiència a la categoria en un club amb tanta pressió i exigència com el Saragossa, el Girona veu en Bounou una bona aposta de present i de futur. És un porter que destaca per l'alçada (1m90) i que juga amb molta serenor. Si aconsegueix tancar l'operació, el Girona haurà resolt el buit a la porteria, que havia quedat òrfena arran de la marxa d'Isaac Becerra al Valladolid i la fi de la cessió de Germán Parreño. L'arribada de René Román, després de dues temporades notables al Llagostera, va donar tranquil·litat a l'àrea esportiva, que confia ara rematar la feina i poder-se centrar en altres demarcacions de la plantilla que s'han d'anar omplint.

Sylla tria l'Eupen

Mamadou Sylla, un dels objectius que tenia el Girona per reforçar l'atac, va decidir ahir acceptar la proposta del KAS Eupen, que l'incorpora com a cedit per l'Espanyol. El davanter tenia molt d'interès a jugar a primera divisió i l'Espanyol ha acordat el préstec amb el conjunt belga, entrenat per Jordi Condom i que acaba d'assolir l'ascens a la màxima categoria. Seduir Mamadou era complicadíssim per al Girona, que només s'hi hauria pogut acostar a partir d'un acord amb el Manchester City.

PRESENT I FUTUR

El club valora la projecció del porter, de 25 anys, després de dos cursos cedit

DE PRIMERA MÀ

El marroquí va arribar ahir a Girona per negociar la seva incorporació

El central esquerrà Álex Muñoz (Hèrcules), si el límit salarial ho permet

Amb la nòmina de centrals tancada després de l'arribada de Ramalho (Athletic B) i Juanpe (Granada) i la continuïtat de Kiko Olivas, Richy i Alcalá, el Girona té ara la possibilitat d'aconseguir els serveis del jove Álex Muñoz (Hèrcules), que té 21 anys i va debutar a segona B amb l'equip alacantí amb només 17. Quique Cárcel segueix aquest futbolista des de fa mesos i la seva condició d'esquerrà encara el fa més llaminer (els cinc centrals que té el Girona són dretans). El problema és que el club de Montilivi té ara mateix buits que són força més prioritaris d'omplir, com ara els carrilers i els davanters. I el límit salarial que té el club de Montilivi (4,8 milions, que situa el Girona en la zona mitjana-baixa de la classificació) complica un fitxatge que podria acabar arribant via Manchester City, repetint una mica els casos de Florian Lejeune i Rubén Sobrino. Tampoc s'hauria de descartar, si Álex Muñoz acabés arribant, que surti algun dels altres centrals, però això és molt difícil. Sí que es va demostrar el curs passat que sis centrals és un nombre fins i tot exagerat en una temporada sense sobresalts, malgrat que Machín n'utilitza tres en cada partit. De fet, Carles Mas va acabar jugant només cinc partits i Marcelo Djalo, ni un.

Álex Muñoz fa dues temporades que està molt consolidat en la primera plantilla de l'Hèrcules, on ha coincidit amb els gironins Chechu i Vivi. El curs passat va disputar 31 partits i aquest, 33 (27 de lliga i els 6 de la fase d'ascens a segona A). Amb contracte fins al 2018, el lateral esquerre reconvertit a central és un dels jugadors més cotitzats de la plantilla alacantina. De fet, l'Hèrcules va refusar l'estiu passat una oferta de 400.000 euros del Sevilla, que el volia per al filial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)